Tiesa ierosina lietu pēc Vienotības sūdzības par KNAB uzlikto sodu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa vakar, 4.augustā, ierosinājusi lietu pēc partijas «Vienotība» sūdzības par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) noteikto sodu saistībā ar vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lietas izskatīšana šodien nozīmēta uz 1.oktobri plkst.9.30.

Kā ziņots, 12.Saeimas vēlēšanās pārkāpumus vēlēšanu izdevumos un to uzskaitē ir pieļāvušas partijas «Vienotība», «Saskaņa», Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), «Vienoti Latvijai», Jaunā konservatīvā partija (JKP) un «Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām», pārbaudē konstatējis KNAB.

Lielākais naudas sods - 4300 eiro - piemērots partijai «Vienotība». KNAB vērtējumā, partija neesot norādījusi deputātu kandidātu veikto individuālo priekšvēlēšanu aģitācijas kampaņu izdevumus 58 377 eiro apmērā.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks žurnālistiem iepriekš pastāstīja, ka viņš atstājis spēkā lēmumu par «Vienotībai» piemēroto sodu. Tālāk partija var lemt šo sodu pārsūdzēt tiesā. KNAB priekšnieks norādīja, ka pagaidām ir pāragri runāt par turpmākajām sekām, proti, vai «Vienotībai» tiks apturēts valsts finansējums, jo partija lēmumu var pārsūdzēt.

Kamēr turpinās tiesvedība un nav stājies spēkā lēmums par sodu, finansējums netiks apturēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu