Vecrīgā ažiotāža pirms «Kentucky Fried Chicken» ēstuves atklāšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vecrīgā, Audēju ielā 14, kur šodien tiek atklāta pirmā ASV ātrās ēdināšanas tīkla «Kentucky Fried Chicken» (KFC) ēstuve, jau pāris stundas pirms notikuma vērojama mērena ažiotāža - patlaban rindā pie ēstuves durvīm stāv vairāk nekā 200 cilvēku, galvenokārt jaunieši, savukārt rinda aizstiepusies līdz pat tirdzniecības centram «Galerija Centrs».

Kā apliecināja pirmie rindā stāvētāji, viņi pie ēstuves durvīm ieradušies vēl pirms plkst.10, rēķinoties, ka pirmajiem rindā stāvētājiem solīts mīklā cepto vistiņu komplekts par brīvu.

Tikmēr garām ejošie tūristi notiekošo vēro ar interesi, kā arī daudz fotografē gan rindā stāvētājus, gan arī uzņem pašbildes.

Savukārt kopumā Vecrīgā ik uz soļa sastopami jaunieši, kas garāmgājējiem piedāvā reklāmas lapiņas.

Kā ziņots, KFC atklāj šodien plkst.12. Ēstuve izvietota divos stāvos 300 kvadrātmetru platībā, to pārvaldīs Lietuvas uzņēmuma «Cibus Restaurants» filiāle Latvijā, kas reģistrēta šī gada 25.jūnijā.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Kā liecina publiski pieejamā informācija par Lietuvas uzņēmumu, «Cibus Restaurants» Lietuvā pārvalda ne tikai KFC, bet arī picēriju «Pizza Hut» tīklu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Rīgā plānots atklāt arī «Pizza Hut», ko arī pārvaldīs «Cibus Restaurants».

Saskaņā ar Latvijas Patentu valdes mājaslapā pieejamo informāciju KFC jau 1992.gadā reģistrējis preču zīmi Latvijā.

Gan KFC, gan «Pizza Hut» zīmols pieder ASV ātrās ēdināšanas uzņēmumam «Yum! Brands».

Foto: Edijs Pālens/LETA

KFC patlaban ir viens no lielākajiem ātrās ēdināšanas tīkliem pasaulē, kuram pieder vairāk nekā 18 000 restorānu 115 valstīs visā pasaulē, liecina KFC mājaslapā publicētā informācija. Uzņēmuma specializācija ir vistas gaļas burgeri, nageti un cita produkcija. Kompānijas pārdošanas apjomi 2013.gadā ASV vien tika lēsti 4,220 miljardu dolāru apjomā.

Iepriekš par potenciālu KFC ienākšanai Latvijā netika runāts, tikmēr uzņēmums jau 2007.gadā atvēra restorānu Viļņā, paziņojot, ka nākamo gadu laikā plāno izvērsties visā Baltijas tirgū.

«Pizza Hut» ir vairāk nekā 13 000 restorānu 88 pasaules valstīs.

Foto: Edijs Pālens/LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu