Bēgļu integrācijai piesaistīs karjeras konsultantus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

atvēruma meklētāju integrācijai tiks piesaistīti karjeras konsultanti, šodien pēc daba grupas sēdes žurnālistiem pastāstīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

«Svarīgākais, ka, uzņemot šos bēgļus, pēc iespējas ātrāk viņus integrējam darba tirgū, sākot integrāciju jau no pirmās dienas,» uzsvēra Augulis.

Sociālā integrācija nozīmē piesaistīt karjeras konsultantus, taču šiem speciālistiem acīmredzot būs vajadzīgas attiecīgas valodas zināšanas vai tulks, lai varētu strādāt ar bēgļiem, norādīja ministrs. «Plus tālākās potenciālās darbības - kā no punkta A cilvēks var nonākt uz punktu B, kas par to būs atbildīgs, kādā veidā cilvēks atradīs dzīvesvietu, kas viņam palīdzēs atrast darba sludinājumus un pareizi uzrakstīt iesniegumu darba devējam. Tas ir karjeras konsultanta darbs, ko ļoti atbildīgi līdz šim brīdim veikusi Nodarbinātības valsts aģentūra. Mums ir svarīgi, lai šie cilvēki [bēgļi] ar savu darbu dotu pienesumu tautsaimniecībai, nevis ir patērētāji,» teica Augulis.

Kā ziņots, šodien uz kārtējo sēdi sanāca Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadītā darba grupa, kurai jāizstrādā Latvijas apstākļiem piemērota sistēma patvēruma meklētāju uzņemšanai. Līdz 29.septembrim darba grupai jāsagatavo ziņojums par šo sistēmu.

Latvijas valdība iepriekš vienojās, ka valsts divu gadu laikā varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus, tomēr Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera priekšlikums ES dalībvalstīm ir vienoties par saistošām kvotām 120 000 patvēruma meklētāju sadalei. Saskaņā ar šo priekšlikumu Latvijai papildus būtu jāuzņem 526 bēgļi. Tāpat EK piedāvātais kvotu mehānisms paredz, ka nākotnē dalībvalstīm bēgļu uzņemšana regulas veidā būtu saistoša arī nākotnē un par to vairs nebūtu diskusiju.

Par Latvijas pozīciju papildu bēgļu uzņemšanā šodien lems valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu