Latvijā otro reizi ieradies vjetnamietis, kurš savulaik aizsūtīts atpakaļ uz Vjetnamu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kāds patvēruma meklētājs no Vjetnamas, kurš savulaik jau ticis izsūtīts atpakaļ uz savu mītnes zemi, pamanījies Latvijā ierasties otru reizi. Šeit viņš atkal nonāks apcietinājumā. Šis ir vienīgais imigrants no Vjetnamas, kurš pamanījies Latvijā ierasties atkārtoti. Kopumā uz Vjetnamu no Latvijas nosūtīti atpakaļ 269 migranti.

Atbildot uz deputātu jautājumu par Vjetnamas piederīgajiem kā patvēruma meklētājiem un sadarbību ar Krievijas robežsargiem, Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) norādīja, ka, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, sadarbība nav tik laba, kā varētu vēlēties.

Taču to personu, kuras ieradušās caur Krieviju un kuras nekvalificējas bēgļa vai alternatīvajam statusam, atgriešanās praktiskā procedūra notiek tā, ka pēc izciestā divu mēnešu cietumsoda šīs personas tiek nogādātas Maskavā. No turienes vjetnamieši ar lidmašīnu tiek aizvesti uz Vjetnamas galvaspilsētā Hanoju.

Latvija šajā kontekstā ir identificējusi vienu personu, kas «veiksmīgi» vēlreiz atgriezusies un atkal aizturēta Latvijā. Līdz ar to viņš atkal nokļūs cietumā, skaidroja politiķis. Ministrs šo cietumsodu uzsvēra kā iespējamu preventīvu līdzekli, kas varētu mudināt vairs nemēģināt iekļūt Eiropas Savienībā (ES).

Kozlovskis uzteica sadarbību ar Baltkrievijas robežsargiem, kuri šogad savā teritorijā ir aizturējuši 150 vjetnamiešus.

Kā ziņots, saskaņā ar līdz šim ES pieņemtajiem lēmumiem Latvijai divu gadu laikā būs jāuzņem 531 patvēruma meklētājs no Eiropas dienvidvalstīm. Latvijas apstiprinātā pozīcija paredz, ka valsts neiebilst kopumā 776 bēgļu uzņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu