DP: šogad 74 ārvalstniekiem atteikta termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana Latvijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad 74 ārvalstniekiem atteikta termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana Latvijā, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja Drošības policijas (DP) pārstāvis Ēriks Cinkus.

64 lēmumus nepiešķirt uzturēšanās atļauju mūsu valstī pieņēmusi DP, savukārt 10 – Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Cinkus atzīmēja, ka

uzturēšanās atļauju pieprasījums ir ievērojami samazinājies, tostarp ģeopolitisko notikumu dēļ.

DP pārstāvis vērtēja, ka

74 uzturēšanās atļauju atteikumi ir liels pieaugums, salīdzinot ar citiem gadiem.

«Jāņem vērā arī politiķu lēmums par to, ka nepieciešams palielināt Drošības policijas kapacitāti uzturēšanās atļauju pieprasītāju vērtēšanai. Mēs paredzam, ka [uzturēšanās atļauju izsniegšanas atteikšana] pieaugoša tendence turpināsies,» viņš teica.

Imigrācijas likums paredz termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu gadījumos, kad ārzemnieks veic investīcijas Latvijas tautsaimniecībā. No 2010.gada 1.jūlija līdz šā gada 30.jūnijam Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde saņēmusi 16 295 personu, tostarp 6 871 investoru un 9 424 viņu ģimenes locekļu, iesniegumus uzturēšanās atļauju pieprasīšanai. Šajā laika posmā izsniegtas 15 820 uzturēšanās atļauju.

Pagājušā gada 1.septembrī stājās spēkā Imigrācijas likuma grozījumi, kas nosaka, ka termiņuzturēšanās atļauju ārzemniekiem izsniedz uz laiku, kas nepārsniedz piecus gadus, ja viņš Latvijā iegādājies un viņam pieder apbūvēts nekustamais īpašums, kura vērtība ir ne mazāka par 250 tūkstošiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu