Ķuzis: pašlaik papildus apbruņoties policija negatavojas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) rīcībā ir automātiskie ieroči, taču pašlaik Latvijas likumsargi negrasās iet Lietuvas policistu pēdās un papildus neapbruņosies, piektdien sacīja VP šefs Ints Ķuzis.

Pēc notikušajiem teroraktiem Parīzē, Lietuvas policistiem izdalīti automātiskie ieroči.

Ķuzis, runājot par policijas darbu, norādīja, ka VP aktīvi seko līdzi tam, kas notiek Eiropā, Latvijā un nepieciešamības gadījumā ir gatava attiecīgi rīkoties. Vienlaikus pašlaik policija strādā ierastajā režīmā.

Policijas priekšnieks sacīja, ka ceturtdien VP notikušas mācības, kuru mērķis, izsludinot trauksmi, bija noskaidrot, cik personas divu stundu laikā varētu mobilizēties un ierasties darbā. Noskaidrots, ka divu stundu laikā 70% bija gatavi pildīt darba pienākumus.

Ķuzis akcentēja, ka VP rīcībā ir arī automātiskie ieroči, daļa no tiem ir mantoti no Padomju savienības, daļa ir modernāki. Vienlaikus pašlaik Latvijas likumsargi negrasās sekot Lietuvas kolēģiem un ikdienas bruņojumā iekļaut automātiskos ieročus.

Policijas priekšnieks sacīja, ka VP aktīvi sadarbojas ar Drošības policiju, lai nepieciešamības gadījumā būtu gatava aktīvi rīkoties. «Traģēdijas var atnākt no jebkuras puses,» bilda VP šefs un uzsvēra, ka tāpēc jābūt gataviem reaģēt, lai aizsargātu sabiedrību.

Jau ziņots, ka 13.novembrī Parīzē notika vairāki teroristu uzbrukumi, kuros zaudējuši dzīvību 129 cilvēki, bet vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu