KM: «Daugavas stadiona» teritorijā esošā infrastruktūra ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Daugavas stadiona» teritorijā esošā infrastruktūra ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, kā arī stadionā esošais skatītāju vietu skaits nav atbilstošs Deju svētku pasākumu prasībām, sacīja Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Iveta Bērziņa-Bebriša.

Stadionā esošās tā saucamās Rietumu tribīnes ir sliktā tehniskā stāvoklī. Skatītāju vietu skaits nav atbilstošs Deju svētku pasākumu prasībām, jo

uz deju laukuma ir trīsreiz vairāk dalībnieku nekā skatītāju tribīnēs, kā arī daļa infrastruktūras ir slēgta apmeklētājiem,

piemēram, publiskās tualetes, norādīja ministrijas pārstāve.

Šobrīd stadiona rekonstrukcijas projekts atrodas plānošanas stadijā.

Līdz 2018.gada Dziesmu un deju svētkiem plānots «Daugavas stadionā» veikt Rietumu tribīnes pārbūvi, izveidojot papildu pagarinājumus Ziemeļu un Dienvidu pusēs, skatītāju vietu skaitu palielinot līdz 10 000 sēdvietām, tribīņu pagarinājumu konstrukciju nodrošinot ar jumtu un palīgtelpām.

Kopējais finansējuma apjoms projektam plānots 51,6 miljonu eiro apmērā darbības programmas - «Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu» - ietvaros, informēja Bērziņa-Bebriša.

Stadions celts 1927.gadā,

bet pārbūvēts vai atjaunots 1958., 1993-1995.gadā, daļēji 2008.gadā. Pārbūves rezultātā tika nojauktas skatītāju tribīnes, kas bija izvietotas pa stadiona perimetru un saglabātas tikai Rietumu tribīnes, kurās ir 5562 stacionāras vietas, A-ložā - 60 vietas, B-ložā - 51 vieta, bet kopējais vietu skaits stadionā ir - 5673.

1992.gada 3.novembrī «Daugavas stadionam» piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss. Stadions atrodas UNESCO pasaules mantojuma sarakstā iekļautā Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu