Saeima lems par uzticības izteikšanu 39.Ministru kabinetam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē lems par uzticības izteikšanu premjera amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) valdībai, kas būs 39.Ministru kabinets, informēja parlamenta Preses dienestā.

Līdz Latvijas okupācijai 1940.gadā bija strādājuši 19 Ministru kabineti, savukārt pēc neatkarības atgūšanas - Kučinskis vadīs jau 20.valdību.

Jau plkst.15 Ministru kabineta Zaļajā zālē notiks pirmā jaunās valdības svinīgā sēde. Tajā piedalīsies arī Valsts prezidenta pienākumu izpildītāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Pirms svinīgās sēdes plkst.14 līdzšinējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») nodos amata pilnvaras jaunajam valdības vadītājam Kučinskim, papildinot vēsturisko Ministru prezidentu fotogaleriju un piestiprinot simbolisko naglu Ministru prezidenta karoga kāta.

Pēc pozitīva Saeimas balsojuma Kučinska valdībā darbu turpinās 11 ministri no iepriekšējā Ministru kabineta, līdzšinējos amatus saglabās astoņi ministri, savukārt trīs ministri vadīs citas ministrijas.

Jau vēstīts, ka līdzšinējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») pērn 7.decembrī paziņoja par demisiju. Valsts prezidents 13.janvārī premjera amatam nominēja ZZS Saeimas deputātu Kučinski.

«Vienotība» nākamajā valdībā pārraudzīs piecas ministrijas: Ārlietu, Iekšlietu, Labklājības, Izglītības un zinātnes, kā arī Ekonomikas ministriju. Jaunais ekonomikas ministrs saņems arī premjera biedra statusu. ZZS būs kopumā seši posteņi - premjera krēsls, kā arī Veselības, Aizsardzības, Zemkopības, Satiksmes un Finanšu ministrijas vadība, bet NA pārraudzīs trīs ministrijas - Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Savos amatos jaunajā Ministru kabinetā no «Vienotības» paliks iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, no ZZS - aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, bet līdzšinējais labklājības ministrs Uldis Augulis kļūs par satiksmes ministru, bet Dana Reizniece-Ozola - finanšu ministri.

Arī visi trīs NA ministri turpinās darbu arī nākamajā valdībā - gan tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, gan vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, gan arī kultūras ministre Dace Melbārde.

«Vienotība» ekonomikas ministra amatam izvirzījusi līdzšinējo Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Arvilu Ašeradenu, izglītības un zinātnes ministra amatam - Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju Kārli Šadurski, bet labklājības ministra krēslam - finanšu ministru Jāni Reiru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu