Sākas pieteikšanās skolēnu darbam vasarā; būs 4000 vietu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) pirmdien sāks reģistrēt elektroniskos pieteikumus skolēnu nodarbinātības pasākumiem vasarā, un šogad šāda iespēja būs ap četriem tūkstošiem jauniešu, informēja NVA.

Valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots, un iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka reģistrēto skolēnu daudzums pārsniedz piedāvāto darba vietu skaitu, līdz ar to skolēna reģistrācija vēl negarantē iesaisti pasākumā, norāda NVA. Ja skolēnam nav piekļuves internetam, viņš var doties uz NVA filiāli.

Vēlāk ar skolēnu sazināsies NVA darbinieks un informēs par norīkojuma saņemšanu dalībai pasākumā. Uz atlasi pie darba devēja skolēnam jāpaņem CV.

NVA vasaras nodarbinātības pasākumā var piedalīties skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Skolēnu nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā tiks īstenots no 1.jūnija līdz 31.augustam.

Šogad skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumā NVA plāno iesaistīt 4128 skolēnus, pasākuma īstenošanai plānotais finansējums ir 844 506 eiro. Pašlaik skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumam ir apstiprinātas 3248 darba vietas, ko piedāvā 294 darba devēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu