Tiesa noraida Kurpnieces prasību pret KNAB daļā par morālo kaitējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas Diānas Kurpnieces prasību pret biroju lietā par darba devēja uzteikuma prasītājai atzīšanu par spēkā neesošu, vidējās izpeļņas piedziņu par darba piespiedu kavējuma laiku un atlīdzības par morālo kaitējumu piedziņu.

Kā informēja tiesas preses sekretārs Raimonds Ločmelis, tiesa noraidīja prasību daļā par morālā kaitējuma piedziņu saistībā ar KNAB priekšnieka publiski paustajiem izteikumiem un daļā par tiesāšanās izdevumu piedziņu.

Pilns nolēmums būs pieejams 30.maijā, kad to būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā. Tāpat tiesa no Kurpnieces noteica piedzīt tiesāšanās izdevumus 150 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka Augstākā tiesa (AT) martā šo lietu nodeva atkārtotai izskatīšanai - AT Civillietu departaments nosprieda atcelt Rīgas apgabaltiesas 2015.gada 1.jūnija spriedumu daļā, ar kuru noraidīta prasība par morālā kaitējuma piedziņu saistībā ar KNAB priekšnieka publiski paustajiem izteikumiem un daļā par tiesāšanās izdevumu piedziņu. Pārējā daļā AT nolēma spriedumu atstāt negrozītu, bet Kurpnieces kasācijas sūdzību noraidīja. Spriedums nav pārsūdzams.

Patlaban Kurpniece ir «Delnas» padomes locekle.

Jau ziņots, ka KNAB tika veikta reorganizācija. Lai reorganizāciju nostiprinātu juridiski, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks uzdeva sagatavot uzteikumus Juridiskās un personālvadības nodaļas, Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas amatpersonām un darbiniekiem, piedāvājot amata vietu jaunizveidotajās nodaļās.

Vairāk nekā 30 KNAB darbinieki saņēma uzteikumu, un viņiem tika piedāvāti līdzvērtīgi amati jaunveidojamās nodaļās. Izņēmums gan bija pieredzējusī biroja Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Kurpniece, jo viņai piedāvāja ieņemt zemāku vietu - galvenā speciālista izglītošanas jautājumos amatu ar zemāku atalgojumu nekā iepriekš.

Vēlāk sešas amatpersonas nolēma pamest KNAB, tostarp arī Kurpniece. Amatpersonas nolēma neturpināt darba tiesiskās attiecības birojā un nepieņemt piedāvātos amatus pēc birojā veiktās reorganizācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu