«Rīgas siltums» veiks siltumtīklu hidraulisko pārbaudi Ziepniekkalnā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Rīgas siltums» 31.maijā veiks siltumtīklu hidraulisko pārbaudi Ziepniekkalnā, kā dēļ uz laiku tiks pārtraukta karstā ūdens piegāde, informēja uzņēmumā.

Pārbaudes laikā no plkst. 8 līdz hidrauliskās pārbaudes beigām - apmēram līdz plkst. 20 - visiem siltumenerģijas patērētājiem jābūt droši atslēgtiem no siltumtīkliem, tādējādi iedzīvotājiem Ziepniekkalna rajonā, ko aptver Vienības un Ulmaņa gatve, Bauskas, Graudu, Valdeķu un Ozolciema iela, nebūs pieejams karstais ūdens.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs, pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiek atdzesēts līdz +45 grādiem, tāpēc karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau pirmdienas vakarā pēc plkst. 22.

Lielākā daļa namu karsto ūdeni saņems jau otrdienas vakarā, bet, ja atsevišķu siltumtīklu posmos tiks atklāti bojājumi, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz to novēršanai.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu ir informēti namu īpašnieki, apsaimniekotāji.

Hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu defektu skaitu. To laikā katru siltumtīklu posmu pārbauda ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, armatūras, savienojuma atloku un kompensatoru blīvums.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 atmosfēras.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 800 kilometri, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu