AT skatīs Viņķeles prasību pret «Mediju namu» par fotogrāfiju publicēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Augstākā tiesa šodien rakstveidā skatīs Saeimas deputātes Ilzes Viņķeles (V) prasību pret izdevniecību «Mediju nams» par viņas uzņemto un no datora «nopludināto» fotogrāfiju publicēšanu, kurās redzama Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece Juta Strīķe.

Rīgas apgabaltiesa 2013.gadā par labu Viņķelei kopumā piedzina 1204 eiro (846 latus), prasību apmierinot daļēji.

Šajā strīdā Viņķele no «Mediju nama» bija lūgusi piedzīt 341 eiro (240 latu) autoratlīdzību un 4268 eiro (3000 latu) morālā kaitējuma atlīdzību, taču Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmajā instancē pilnībā noraidīja viņas prasību.

Viņķele uzskatīja, ka, publicējot šīs fotogrāfijas laikrakstā «Neatkarīgā Rīta Avīze», tika pārkāptas vairākas Autortiesību likuma normas un prasīto atlīdzību aprēķins esot balstīts arī uz «Mediju nama» finanšu rādītājiem.

Laikraksts «Neatkarīgā» iepriekš ziņoja, ka tā rīcībā esot nonākuši materiāli, kuros plaši bijusi iztirzāta Strīķu ģimenes tuvā draudzība ar «Vienotības» politiķiem brāļiem Viņķeļiem, kam ziņojumā pievienotas arī šīs ciešās saites apliecinošas fotogrāfijas - Pēteris savulaik strādājis Latvijas diplomātiskajā dienestā gan Krievijā, gan ASV, savukārt Juris zināms kā Rīgas domes deputāts un bijušais Rīgas domes Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu