NEPLP soda «Best4Sport TV» par netiešu azartspēļu reklāmu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome sodījusi SIA «Best4Sport», kas uztur TV programmu «Best4Sport TV», ar 2000 eiro lielu naudas sodu par netiešu azartspēļu reklāmu, informēja padomē.

NEPLP šodienas sēdē pieņēma lēmumu sodīt SIA «Best4Sport» par pārkāpumiem programmā «Best4Sport TV», kurā tiek reklamēti «OlyBet» un «Optibet» sporta bāri. Izskatot divas reklāmas pārkāpuma lietas, NEPLP konstatēja aizliegtu komerciālu paziņojumu izplatīšanu, pārkāpjot Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, Azartspēļu un izložu likumu, kas paredz, ka azartspēļu reklāma ir aizliegta ārpus azartspēļu organizēšanas vietām, un Reklāmas likumu.

NEPLP konstatēja, ka, popularizējot abus minēto sporta bāru pakalpojumus, netieši tiek popularizēti arī azartspēļu pakalpojumi, un piemēroja administratīvo sodu - naudas sodu 2000 eiro apmērā, jo minēto sporta bāru vizuālā identitāte faktiski neatšķiras no azartspēļu rīkotāju vizuālās identitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu