Latvijā aizliedz psihoaktīvo vielu «U-47700», kas Eiropā prasījusi trīs dzīvības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Saistībā ar trim nāves gadījumiem, kas konstatēti citur Eiropā, Latvijā turpmāk būs aizliegta psihoaktīvās vielas «U-47700» izplatīšana, lietošana un glabāšana.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) lēmumu, kas publicēts oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis», lēmums par vielas aizliegumu ir attiecināms uz juridiskajām un fiziskajām personām, kuras izgatavo, iegādājas, glabā, pārvadā, pārsūta vai izplata vielu «U-47700».

Viela tiek aizliegta, jo ir saņemts brīdinājuma ziņojums par trīs nāves gadījumiem Lielbritānijā, Beļģijā un Zviedrijā, kas ir saistīti ar šīs vielas lietošanu. Šī psihoaktīvā viela kopumā ir konstatēta deviņās valstīs.

Šī viela ir opioīdais analgētiķis, kas izstrādāts, izmantojot iepriekš zināmu un Latvijā kontrolei pakļautu opioīdu «AH-7921». Vielas «U-47700» un tās saturošu izstrādājumu lietošana var radīt nopietnu kaitējumu personas veselībai, bīstamību dzīvībai, kā arī apdraudējumu sabiedrības drošībai kopumā, skaidro SPKC.

Viela Latvijā tiek aizliegta uz noteiktu laiku - līdz 2017.gada 10.jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu