DP: Stambulas terorakti liecina par teroristu spējām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Stambulas terorakti vēlreiz atgādina par teroristu vēlmi un spējām organizēt uzbrukumus cilvēku masveida pulcēšanās objektiem, izmantojot dažādus ieročus un uzbrukuma metodes, liecina paziņojums Drošības policijas (DP) mājaslapā.

Teroristu pašnāvnieku uzbrukumi Stambulā kārtējo reizi apliecina nozīmīgos draudus, ko starptautiskajai drošībai rada terorisms. Šie terorakti arī vēlreiz atgādina par teroristu vēlmi un spējām organizēt uzbrukumus cilvēku masveida pulcēšanās objektiem, izmantojot dažādus ieročus un uzbrukuma metodes, norāda DP.

Neraugoties uz pieaugošajiem draudiem, ko starptautiskajai drošībai rada teroristi, Latvijā terorisma draudu līmenis joprojām saglabājas zems. Šobrīd nav konstatētas indikācijas, kas norādītu uz terorisma draudu pieaugumu Latvijā, norāda DP.

Vienlaikus DP kā pretterorisma pasākumus koordinējošā iestāde valstī cieši sadarbojas ar ārvalstu partneru dienestiem un analizē aktuālās starptautiskā terorisma tendences, lai koordinētu savlaicīgu nepieciešamo pretterorisma pasākumu ieviešanu arī Latvijā.

DP nepieciešamības gadījumā aicina tās mājaslapā iepazīties ar informatīvo materiālu par rīcību terorisma draudu situācijā.

Jau ziņots, ka Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā, uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem, kā arī teroristu sarīkotajā apšaudē nogalināts 41 cilvēks, to vidū arī ārzemnieki, bet 230 ievainoti, un Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims, kurš ieradās notikuma vietā, žurnālistiem teica, ka uzbrucēji ieradušies taksometrā un, pēc sākotnējām ziņām, uzbrukumā vainojams grupējums «Islāma valsts».

Pagaidām Turcijas amatpersonas nav sniegušas informāciju par nogalināto ārzemnieku pilsonību.

Kā ziņots, īsi pirms otrdienas vakarā notikušajiem asiņainajiem sprādzieniem Stambulā, Ataturka lidostā, tur piezemējusies lidmašīna no Rīgas, liecina portāla «flightradar24.com» informācija.

No Rīgas uz Stambulu reisus nodrošina aviokompānija «Turkish Airlines». Šīs aviokompānijas lidmašīna uz Turciju devusies arī otrdien un Stambulas lidostā nosēdusies plkst.21.27 pēc vietējā laika, liecina portāla «flightradar24.com» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu