Par neatļautu amatu savienošanu sešu gadu garumā «Rīgas siltuma» šefam €90 sods

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 90 eiro naudas sodu AS «Rīgas siltums» valdes priekšsēdētājam Normundam Talcim par amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu, informēja KNAB.

KNAB konstatējis, ka Talcis kā «Rīgas siltuma» valdes priekšsēdētājs no 2010.gada 23.oktobra līdz 2016.gada 10.februārim savienojis savu valsts amatpersonas amatu ar aizliegtu Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības «Brīvības 118» valdes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Tādējādi Talcis ir pārkāpis likumā noteiktos speciālos amatu savienošanas ierobežojumus un aizliegumus.

KNAB konstatējis, ka Talcis pārkāpumu izdarīja aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos.

Pieņemot lēmumu attiecībā uz Talča saukšanu pie administratīvās atbildības, KNAB ņēma vērā pārkāpuma raksturu, Talča personību, vainas pakāpi un mantisko stāvokli. Līdz lēmuma pieņemšanas brīdim Talcis par likuma normu neievērošanu nav saukts pie administratīvās atbildības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu