Policijai nebija pamata aizdomām, ka pazudušais Rūdolfs bijis nolaupīts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: https://twitter.com/janiszvers

Valsts policijai (VP) nebija pamata aizdomām, ka ar Saulkrastos pazudušo bērnu būtu noticis noziedzīgs nodarījums, šodien norādīja VP pārstāvis Dairis Anučins. Jaunākā informācija: Valsts policija apstiprina: Rūdolfs atrasts!

«[Pazušana] ir vienīgā versija. Nav pamata uzskatīt, ka būtu noticis kāds noziedzīgs nodarījums. Tika aptaujāti visi tuvējie kaimiņi, kuriem zēns bija varējis iet garām šajā laikā, un neviens nav neko aizdomīgu ne redzējis, ne dzirdējis.» pavēstīja Anučins.

Kopā meklēšanā bija iesaistīti vairāk kā 400 cilvēki, tai skaitā policijas darbinieki, Nacionālo bruņoto spēku karavīri, zemessardze un brīvprātīgie. Meklēšana notiek ar parasto aprīkojumu, izmantojot rācijas, skaņas signālus, turklāt ir pieslēgts helikopters. Anučins iepriekš norādīja, ka «brīvprātīgajiem, kuri vēlējās pievienoties līdzi jāņem ūdens necaurlaidīgs apģērbs, ņemot vērā, ka mežs pa nakti ir pielijis un noteikti uzlādēts telefons».

Jau ziņots, ka naktī uz trešdienu meklēšanas pasākumos kopumā piedalījušies 400 cilvēki - zemessargi, policisti un brīvprātīgie.

Tāpat ziņots, ka karavīri nomainīja meklēšanas darbos līdz šim izvērstās Zemessardzes vienības. Saulkrastos pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa meklēšanā no ceturtdienas vakara piedalījās NBS helikopters, kurš šorīt atsācis darbu. Tāpat ceturtdien meklēšanas darbos no ceturtdienas vakara iesaistīts Zemessardzes 22.Kājnieku bataljons ar 12 zemessargiem, 19.Nodrošinājuma bataljons ar desmit zemessargiem, kā arī 28 zemessargi, kas patlaban piedalās Zemessardzes pamatapmācības lauka nometnē Ādažu poligonā.

Bērns pazuda ceturtdienas vakarā. Sākotnējā informācija liecina, ka zēns bija aizgājis no kādas dārza mājas teritorijas Saulkrastu dārzkopības kooperatīva «VEF-Biķernieki» teritorijā. Bērnam mugurā bijis rūtains (zils ar baltu) krekls, balti šorti, sānos zila un sarkana svītra, zaļas zeķītes un pelēkas sandales.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu