Oktobrī Latvijā ieradīsies Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans oktobrī ieradīsies Latvijā, lai piedalītos gadskārtējā drošības un ārpolitikas forumā «Rīgas Konference 2016», portāls TVNET noskaidroja Kanādas vēstniecībā.

Sadžans piedalīsies diskusijā par NATO lomu mūsdienās - laikā kurā alianses lomu izaicina mainīgie drošības apstākļi.

Diskusijā Sadžans, bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, Norvēģijas aizsardzības ministre Īne Ēriksena Sēreide un bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga apmainīsies domām par Krievijas radītajiem draudiem Eiropas drošībai un nepieciešamību panākt vienotu izpratni kontinenta politisko elišu vidū.

Šobrīd vēl nav zināma Sadžana vizītes Latvijā iespējamā papildu programma.

Sadžans Kanādas premjera Džastina Trudo valdībā aizsardzības ministra posteni ieņem kopš 2015.gada 4.novembra.

Pirms politiskās karjeras Sadžans bija Vankūveras pilsētas Policijas departamenta izmeklētājs, kura pienākumos ietilpa organizēto bandu apkarošana. Tāpat Sadžans ir dienējis Bosnijā, kur guvis arī ievainojumu. Sadžans ir arī Kanādas bruņoto spēku pulvežleitnants un atzinību guvis par izlūku darba uzlabošanu Afganistānā, kur viņa nopelnu dēļ tika atklāta liela daļa «Taliban» grupējumu pozīciju Kandahāras apkārtnē.

Sadžans ir arī Kanādas sikhu kopienas pārstāvis.

Tradicionālā «Rīgas konference» plānota šā gada 28.-29. oktobrī. Konference notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās.

Pirmā «Rīgas konference» ar mērķi pārrunāt starptautiskās ārpolitikas un drošības politikas jautājumus tika organizēta 2006.gadā. Konferences uzdevums ir pievērst iespējami plašu pasaules politiķu, akadēmiķu, domnīcu, ekspertu, diplomātu un citu interesentu uzmanību Baltijas jūras reģiona politiskajai un drošības situācijai, kā arī Latvijas ārpolitikas izaicinājumiem.

Pērn «Rīgas konference» notika jau desmito reizi. Tajā piedalījās vairāk nekā 550 dalībnieki, pārstāvot vairāk nekā 40 pasaules valstis. Konferences diskusiju tiešraidē internetā vēroja 84 pasaules valstīs, aptverot vairāk nekā 1,7 miljonus interneta skatītāju.

Konferenci tradicionāli organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija LATO). Ik gadu saistībā ar «Rīgas konferenci» notiek vairāki paralēlie pasākumi. Šogad plānoti pasākumi, kurus organizēs Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI).

Jau vēstīts, ka jūlijā Kanāda apņēmās uzņemties vadošās valsts pienākumus NATO bataljona veidošanā, kas nākamgad tiks izvietots Latvijā. Kanāda daudznacionālajā bataljonā nodrošinās 450 karavīru, bet pārējos - citas NATO valstis ar kurām šobrīd norisinās sarunas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu