Rīgā plāno noteikt ierobežojumus par atrašanos uz ūdenstilpņu ledus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti šodien sēdē atbalstīja lēmuma projektu, kurš nosaka, ka domes izpilddirektors varēs noteikt aizliegumu atrasties uz publisko ūdeņu ledus.

Rīgas domes lēmuma projektā noteikts, ka Rīgas pašvaldības policijai (RPP) tiks uzdots veikt visu pilsētas administratīvajā teritorijā esošo iekšzemes publisko ūdeņu un teritorijai piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus stāvokļa monitoringu un izvērtēt iespējamo personas dzīvības un veselības apdraudējumu, ņemot vērā cilvēku pulcēšanās intensitāti, laikapstākļus un meteoroloģiskās prognozes, kā arī iespējamību, ka neveidojas pietiekami izturīga ledus kārta.

Savukārt, pamatojoties uz RPP sniegto informāciju, Rīgas pilsētas izpilddirektors varēs noteikt aizliegumu atrasties uz ūdeņu ledus tādās vietās, kur var tikt apdraudēta personas dzīvība un veselība.

Par noteiktajām aizlieguma vietām Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļai plašsaziņas līdzekļos un Rīgas pilsētas pašvaldības mājaslapā būs jāpublicē informācija. Turklāt Rīgas pilsētas pašvaldības izpilddirekcijām būs jānodrošina brīdinājuma zīmju izvietošanu pie Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajām ūdenstilpēm.

Lēmuma projekts izstrādāts pamatojoties uz Zemes pārvaldības likuma daļu, kas nosaka, ka pašvaldībai ir tiesības noteikt aizliegumu atrasties uz tās administratīvajā teritorijā vai valdījumā esošo ūdeņu ledus, kā arī tās administratīvajai teritorijai piegulošo jūras piekrastes ūdeņu ledus tādās vietās, kur var tikt apdraudēta personas dzīvība un veselība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu