Rīga samazina līdzfinansējumu piecgadniekiem un sešgadniekiem privātajos bērnudārzos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā pašvaldības līdzfinansējums bērnam vecumā no pusotra līdz četriem gadiem privātajā pirmsskolas izglītības iestādē mēnesī turpmāk būs par 24 eiro lielāks, bet bērniem obligātās pirmsskolas izglītības vecumā - par 28 eiro mazāks nekā līdz šim.

Rīgas dome šodien sēdē apstiprināja grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju.

Grozījumi nosaka Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apmēru privātai izglītības iestādei par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu vienam bērnam mēnesī. Līdz šim vienam bērnam mēnesī pašvaldība līdzfinansēja 173 eiro, bet turpmāk bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam tiks finansēti 197 eiro, bet bērnam obligātās izglītības vecumā 145 eiro. Kopā pašvaldība izmaiņu nodrošināšanai papildu tērēs 15 629 eiro.

Turklāt ar saistošajiem noteikumiem tiek precizēti kritēriji statusa «brālis/māsa» piešķiršanai. Statusa piešķiršanas būtība ir nodrošināt, lai vienas ģimenes bērni apmeklētu vienu un to pašu izglītības iestādi, tādējādi ievērojami atvieglojot ģimenes ikdienu, sevišķi tām ģimenēm, kurām ir divi un vairāk pirmsskolas vecuma bērni.

Statusa «brālis/māsa» piešķiršanai noteicošais apstāklis ir tas, vai bērni dzīvo vienā dzīvesvietā, tādēļ statusu «brālis/māsa» piešķirs bērnam, ja viņš kopā ar vecāku un brāli vai māsu, kas ir vai kļūst par tās izglītības iestādes izglītojamo, kurā bērns pieteikts pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai, būs deklarēti vienā adresē Rīgā. Statusa «brālis/māsa» aktualitāte elektroniskajā datubāzē tiks pārbaudīta pirms pretendentu saraksta veidošanas, un statuss tiks atcelts, ja konstatēs, ka neviens no brāļiem vai māsām vairs nav konkrētās izglītības iestādes audzēknis vai būs notikušas izmaiņas attiecībā uz bērna, viņa vecāku, likumisko pārstāvju vai brāļu/māsu deklarētās dzīvesvietas adresi un tā vairs nebūs vienā adresē Rīgā.

Turklāt saistošo noteikumu grozījumi nosaka, ka bērnam, kuram objektīvu iemeslu dēļ nav piešķirts personas kods, vecāki Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā vēršas ar iesniegumu par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu. Departamenta direktors pieņem lēmumu par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu pašvaldības izglītības iestādē, kurā ir nepietiekams izglītojamo skaits, pēc iespējas ņemot vērā bērna faktiskās dzīvesvietas adresi.

Grozījumos arī papildināts un precizēts Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas, saraksts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu