Ekspluatācijā pieņemts Stradiņa slimnīcas € 1,5 miljonus vērtais lietus kolektors

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Šodien Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca Rīgas pilsētas būvvaldē saņēma aktu par izbūvētā lietus notekūdeņu kolektora pieņemšanu ekspluatācijā, informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa norādīja, ka līdz ar to ir pabeigts nozīmīgs jaunā A korpusa turpmākai ekspluatācijai būtiski nepieciešams būvdarbu posms.

Kolektors ir paredzēts galvenokārt lietus notekūdeņu novadīšanai no jaunuzbūvētā korpusa jumta un tam pieguļošās teritorijas līdz pilsētas lietus notekūdeņu tīklam Kārļa Ulmaņa gatvē. Izbūvētais kolektors nodrošinās lietus notekūdeņu novadīšanu arī no A korpusa otrajā kārtā paredzētajām būvēm un teritorijas.

Sīle norāda, ka kolektora izbūve bija tehniski sarežģīta, jo bija jāveic būvdarbi ielās ar intensīvu satiksmi, kā arī jāizbūvē kolektora posms zem dzelzceļa, kura darbība netika pārtraukta. Izbūvēto cauruļvadu kopgarums sasniedz 530 metrus un trasi veido cauruļvadi diametrā no 0,7 līdz vienam metram.

Kolektora kopējās izmaksas ir 1,5 miljoni eiro, un paveiktajiem darbiem ir piecu gadu garantija.

LETA jau ziņoja, ka aizvien tiek gaidīta slimnīcas jaunā korpusa ēkas nodošana ekspluatācijā. Veselības inspekcija šomēnes ir sniegusi negatīvu atzinumu par to, tāpēc tā iebilst pret ēkas nodošanu lietošanā.

Veicot pārbaudi, inspekcija konstatētas būtiskas neatbilstības jaunbūvē, piemēram, atsevišķām telpām nav pabeigta iekšējā apdare, nav pabeigta durvju bloku montāža, telpas nav sagatavotas rentgena tehnoloģiskās iekārtas montāžai un darbības organizēšanai.

Tāpat atsevišķi risinājumi, piemēram, logu konstrukcijām, apkures radiatoriem un elektrosadales skapju atrašanās vieta, neatbilst jaunbūves tehniskajam projektam, kas var radīt risku infekcijas slimību izplatībai.

Korpusa būvnieks pilnsabiedrība «SBRE» gan uzskata, ka konstatētās neatbilstības nav attiecināmas uz būvnieka darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu