Demonstranti pret CETA bloķē piekļuvi Eiropas Parlamenta ēkai Strasbūrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Ostrovskis, ETP grupa

Vairāki desmiti demonstrantu trešdienas rītā bloķējuši piekļuvi Eiropas Parlamentam Strasbūrā, kur notiks balsojums par pretrunīgi vērtēto Eiropas Savienības (ES) – Kanādas visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu jeb tā dēvēto CETA, novēroja TVNET.

Protestētāji ieradušies ar plakātiem, kuros izteikti iebildumi pret nolīgumu. Tāpat demonstranti sagūlušies priekšā ieejām Eiropas Parlamenta ēkā, liekot gan apmeklētājiem, gan deputātiem kāpt tiem pāri. Protestētāji skandē saukļus: «Vai tā ir demokrātija?» Pie parlamenta ēkas galvenās ieejas cilvēki novietojuši arī piepūšamu «Trojas zirgu».

Demonstrāciju rezultātā iekavējies EP sesijas sākums, kurā plānots balsot par CETA.

TVNET jau vēstīja, ka trešdien Eiropas Parlaments (EP) Strasbūrā balsos par pretrunīgi vērtēto Eiropas Savienības (ES) – Kanādas visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu jeb tā dēvēto CETA. Nolīguma atbalstītāji pauž pārliecību, ka tas veicinās investīcijas un atvieglos biznesa saišu veidošanos, bet pretinieki bažījas, ka vienošanās starptautiskajām kompānijām ļaus iedzīvoties uz nodokļu maksātāju rēķina, kā arī kļūs par ASV interešu «Trojas zirgu» ES.

Foto: Edijs Ostrovskis, ETP grupa
Foto: Edijs Ostrovskis, ETP grupa
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu