Krievija pieprasa Sīrijai pārtraukt uzlidojumus miera sarunu laikā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija pieprasījusi Sīrijas valdībai Ženēvā gaidāmo miera sarunu laikā apturēt uzlidojumus nemierniekiem, paziņoja ANO vidutājs Stafans de Mistura.

Ņemot vērā Maskavas aicinājumu Damaskai «ievērot klusumu savās debesīs», citiem starptautiskajiem spēlētājiem vajadzētu aicināt nemierniekus spert atbildes soļus, sacīja diplomāts.

Viņš gan konkrēti neminēja ASV, kas atbalsta nemierniekus.

Dažas Sīrijas karā iejauktās puses var mēģināt izjaukt sarunas, brīdināja Mistura, piebilstot, ka «mums ir jāapsteidz šie daži kaitnieki ar impulsu politiskajā kursā».

Vienlaikus viņš atzina, ka šonedēļ gaidāmajās sarunās lielu izrāvienu nesagaida.

Diplomāts vēlas Ženēvas sarunās radīt impulsu, lai abas puses iesaistītos politiskās diskusijās par pārejas valdību, jaunu konstitūciju un vēlēšanām.

Viņš arī brīdināja abas delegācijas, ka priekšnosacījumu izvirzīšanu nepieļaus.

«Es tos noraidīšu,» viņš uzsvēra.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu