Labklājības ministrija lūgs teju € 80 000 ēkas remontam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ valdības sēdē Labklājības ministrija (LM) lūgs tai piešķirt 79 032 eiro, lai nodrošinātu ministrijas ēkas neatliekamu remontu, kā arī ēkas tehnisko apsekošanu un novērstu iespējamos avārijas riskus.

Pēc LM paustā, šī gada sākumā tika plānots veikt ēkas 2.stāvā kosmētiskos remontdarbus, paredzot grīdu seguma nomaiņu, sienu un griestu apdares atjaunošanu, iekšdurvju nomaiņu, taču, sākot 2.stāva vecā grīdas seguma demontāžu, tika konstatēts, ka ēka ir sliktā tehniskā stāvoklī.

Iespējami īsā laikā ir jāveic pasākumu kopums, lai novērstu riskus ēkas drošībai un nodrošinātu ēkas konstruktīvo ilgtspēju, norāda LM.

LM par piešķirto valsts budžeta finansējumu veic ēkas uzturēšanu, tomēr kapitālajiem remontiem finansējums nav pietiekošs, finansējums paredzēts vien kosmētisko remontdarbu veikšanai, norāda ministrijā. Kosmētisko remontdarbu veikšanai no valsts budžeta pieejami vidēji 30 000 eiro gadā.

Lai nodrošinātu valsts nekustamā īpašuma saglabāšanu un funkcionalitāti, sadarbībā ar sertificētu ekspertu būs jānodrošina atbilstošāko risinājumu starpstāvu pārsegumu atjaunošanai un steidzami jāveic starpstāvu pārsegumu atjaunošana.

Kā norāda LM, ministrijas ēka celta 1900.gadā, līdz ar to ir nepieciešami pastāvīgi ieguldījumi tās infrastruktūras sakārtošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu