Sarunu festivāls LAMPA: Kas padara Latviju drošu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovasar Cēsīs notiks jau trešais Sarunu festivāls LAMPA, taču jau šo piektdien, 21. aprīlī, ikviens aicināts uz vērtīgām, festivālu iesildošām sarunām. Pirmajā festivāla iesildošajā pasākumā būs reta iespēja izpētīt Nacionālo bruņoto spēku bāzi, kā arī piedalīties atvērtā diskusijā par vienu no valstiski nozīmīgākajiem jautājumiem «Kas padara Latviju drošu?», ar drošību saprotot arī mediju pratības, korupcijas, sabiedrības uzticēšanās un kritiskās domāšanas jautājumus. Pasākums notiks 21. aprīlī plkst. 17.00 NBS instruktoru skolā Valmieras ielā 8, Cēsīs.

Neskatoties uz pasākuma norises vietu, diskusijas dalībnieki – Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieks Jānis Kažociņš, politoloģe un domnīcas «Providus» pētniece Iveta Kažoka, mārketinga speciālists Jānis Polis un SKDS pētniece Ieva Strode – nerunās par militāro drošību vien. Tieši otrādi – vairāk uzmanības tiks veltīts Latvijas iedzīvotāju apziņas un sociālajai drošībai. Diskusiju vadīs žurnāliste Kristīne Garklāva.

LAMPA iestājas par vērtīgām sarunām, tieši tādēļ šai iesildošajai diskusijai izraudzīti ievērojami viedokļu līderi, kuru nostāja drošības jautājumos sakņojas viņu profesionālajā darbībā – kā politikā, tā mediju pratībā un militārajā aizsardzībā drošība ir aktuāla diendienā.

Iveta Kažoka ir domnīcas «Providus» vadošā pētniece, kura specializējas labas pārvaldības un sabiedrības līdzdalības jautājumos. Jānis Polis ir mārketinga speciālists, kurš plašākā sabiedrībā kļuva populārs, aktīvi pētot un atmaskojot Latvijas sabiedrības mediju lietošanas paradumus, viltus ziņas un interneta propagandu. Jānis Kažociņš kā Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieks ir zinošākais par aktualitātēm valsts militārās drošības jomā. Savukārt SKDS pētniece Ieva Strode ir specializējusies sociāli politiskajos pētījumos un diskusijā dalīsies ar dažādu sabiedriskās domas pētījumu rezultātiem.

Foto: Publicitātes foto

Tiem, kas ieradīsies plkst. 17.00, būs unikāla iespēja izpētīt Nacionālo bruņoto spēku bāzi. Diskusijas sākums plānots plkst. 18.00, un tā turpināsies neformālās sarunās par klausītājiem interesējošiem jautājumiem plkst. 20.00.

Uz pasākumu aicināti visi festivāla cienītāji, interesenti un Cēsu iedzīvotāji, lai ne tikai labāk sagatavotos festivālam, bet arī aktualizētu visai sabiedrībai nozīmīgus jautājumus.

Tāpat kā festivālā, arī iesildošajos pasākumos ieeja ir bez maksas. Pasākums tapis sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu