Tankkuģis Rīgas līcī varētu būt aizdedzies tehnisku iemeslu dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV1 video

Pagājušā nedēļā ugunsgrēks Rīgas jūras līcī uz tankkuģa «Zircon» varētu būt izcēlies tehnisku iemeslu dēļ, pastāstīja Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktors Ivars Alfrēds Gaveika.

«Mašīntelpā skrūve bija nolūzusi vietā, kur tiek padota degvielas caurule un degviela sāka no tās izsmidzināties. Protams, pastāvot augstai temperatūrai, mašīntelpa aizdegās. Šobrīd grūti pateikt, kāpēc uzgrieznis nolūza, iespējams, tas atskrūvējās vibrācijas rezultātā,» norādīja Gaveika.

Šobrīd biroja izmeklētāji turpina darbu pie ugunsgrēka iemeslu skaidrošanas. Kā jau ierasts nobeiguma ziņojumā iekļaus arī rekomendācijas, lai turpmāk šādus negadījumus novērstu.

Jau ziņots, ka Rīgas jūras līcī 25.maijā ap plkst.11 izcēlās ugunsgrēks uz tankkuģa «Zircon», kurā atrodas vairāk nekā 7000 tonnas dīzeļdegvielas.

Ugunsgrēks izcēlās kuģa mašīntelpā un brīdī, kad tas notika, kuģī ieslēdzās ogļskābās gāzes stacionārā ugunsdzēsības sistēma. Tas nozīmē, ka tika noslēgtas telpas un izsūknēts gaiss no mašīntelpas, kurā izcēlās ugunsgrēks.

Kuģis «Zircon» būvēts 1993.gadā, tas kuģo zem Latvijas karoga un mājas osta tam ir Rīga. Šobrīd kuģis atrodas Rīgas ostā.

Kuģis bija ceļā no Rīgas uz Dāniju. Ugunsgrēkā cietušo nebija un 17 cilvēku lielās apkalpes evakuācija netika pieprasīta. Lai arī uz kuģa atrodas vairāk nekā 7000 tonnu dīzeļdegvielas un naftas produktu pārpalikumu, naftas noplūdes draudi nepastāvēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu