Rīgas domes komitejās pieteikti pa 20 deputātiem; «Saskaņai» un GKR cilvēku vairākums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Strādāt visās Rīgas domes komitejās pieteikti maksimāli pieļaujamie 20 deputāti, «Saskaņai» un «Gods kalpot Rīgai» nodrošinot 11 personu vairākumu katrā, liecina lēmuma projekts par Rīgas domes pastāvīgo komiteju ievēlēšanu.

Dome par komitejām vēl tikai lems. Šobrīd turpinās vicemēra amata kandidātu iztaujāšana.

Lēmuma projektā redzams, ka vietu sadalījums visiem politiskajiem spēkiem visās komitejās izdalīts vienāds. Proti, plānots, ka partijas «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» pārstāvēs 11 deputāti, partiju apvienību «Latvijas Reģionu apvienība»/«Latvijas attīstībai» (LRA/LA) un Jauno konservatīvo partiju - katru pa trim deputātiem, nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - divi un partiju «Vienotība» - viens deputāts.

Iepriekš vēstīts, ka partiju «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» koalīcija aizejošā Rīgas domes sasaukuma pēdējā sēdē trešdien veica priekšdarbus, lai spētu nodrošināt stabilu vairākumu visās Rīgas domes komitejās arī nākamajā sasaukumā, kurā abas partijas būtiski zaudējušas pozīcijas, tādējādi līdzšinējā nolikuma apstākļos tas būtu apgrūtinoši. Tika noteikts, ka turpmāk katrs deputāts varēs darboties vairāk nekā divās domes komitejās. Tomēr katrā komitejā varēs būt līdz 20 deputātiem.

Rīgas domē ir astoņas pastāvīgās komitejas. Līdz šim Finanšu un administrācijas lietu komitejā darbojušies 16 deputāti, Sociālo jautājumu komitejā - 16 deputāti, Pilsētas attīstības komitejā - 14 deputāti, Mājokļu un vides komitejā - 13 deputāti, Pilsētas īpašuma komitejā - 15 deputāti, Izglītības, kultūras un sporta komitejā - 20 deputāti, Satiksmes un transporta lietu komitejā - 15 deputāti, bet Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā - 11 deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu