Izskan jauna informācija par pazudušo zēnu; VP lūdz «Bezvests.lv» palīdzību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien no rīta Valsts policija lūgusi organizācijas «Bezvests.lv» palīdzību Liepājā bezvēsts pazudušā Ivana meklēšanā. Meklēšanā varētu būt iesaistīti no 400 līdz 500 cilvēkiem.

Jau ziņots, ka zēns pazuda 1. jūlija rītā, viņa meklēšana tika sākta 2. jūlijā. Pagājušajā naktī pārmeklēta visa pilsēta, taču pagaidām bez rezultātiem.

Valsts policijā TVNET uzzināja, ka policijas rīcībā nonākusi informācija, ka puisim varētu būt zilums zem acs, kā arī precizēts viņa augums - ap 120cm. Lai gan puisim ir tikai pieci gadi, viņš ir patstāvīgs; labi pārzina un bieži izmanto sabiedrisko transportu.

(papildināts) Šobrīd brīvprātīgie pazudušo Ivanu meklē Karostas mežos, TVNET pastāstīja Inese, kura piedalās zēna meklēšanā. Jaunākā informācija liecina, ka vakar ap 16.00 zēns bijis pie vecmāmiņas. Aculiecinieki teikuši, ka sestdien zēns sastapts autobusa pieturā un teicis, ka dodas dodas pēc konfektēm. Bērna tēvs pievienojies brīvprātīgajiem, bet māte palikusi mājās un gaida bērnu. Vecāki apgalvojot, ka puika sasities, tāpēc viņam uz sejas ir zilums. Inese saka, ka meklēšanu apgrūtina dezinformējošā informācija par iespējamo zēna atrašanās vietu. Vakar policija saņēma informāciju, ka Ivans autobusā devies uz Šķēdi, bet video materiāli to neapstiprināja.

Foto: Publicitātes foto

Policija atkārtoti aicina ikvienu liepājnieku vairākkārtīgi rūpīgi pārbaudīt un apsekot savu apkārtni, tāpat pievēršot uzmanību spēļu laukumiem, tirdzniecības centriem, sabiedriskajam transportam - puika var būt jebkur.

Savukārt brīvprātīgie, kuri vēlas iesaistīties bērna meklēšanā, var vērsties Liepājas policijas iecirknī Bāriņu ielā 3, k-5, pie ieejas nospiežot zvana pogu - tur ikvienu sagaidīs atbildīgais, kā arī būs iespēja paņemt sagatavotās skrejlapas ar zēna foto, tālākai izdalei.

Tāpat visi iesaistītie brīvprātīgie ir vienojušies kopīgā komunikācijā un informācijas apmaiņā kā ar rāciju, aplikācijā Zello. Grupa: meklejam.lv

Organizācijas «Bezvests.lv» pārstāve Svetlana Gintere portālam «Tvnet» pastāstīja, ka policija oficiāli lūgusi «Bezvests.lv» palīdzību zēna meklēšanā.

«Bezvests.lv» jau šovakar plāno organizēt plašus meklēšanas pasākumus Liepājā. Gintere atzina, ka organizācijai nav filiāles Liepājā, tāpēc meklēšanu būs iespējams uzsākt tika pirmdien pēc pulksten 17 vakarā, kad brīvprātīgie pēc darba varēs doties uz Liepāju.

«Tiks veidota nometne un būs cilvēki, kuri varēs atbraukt no Rīgas,» sacīja Gintere.

Gintere uzsvēra, ka pagaidām visiem brīvprātīgajiem, kuri vēlas iesaistīties zēna meklēšanā, jāzvana Valsts policijai pa mob. tel. 110.

Tikmēr Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieks Uģis Āvs LNT raidījumā «900 sekundes» pastāstīja, ka «Brīvprātīgo iesaistīšanās ir nepieciešama. Visiem ir pieejama informācija, pa pilsētu ir izlīmētas lapiņas. Kaut gan zēnam ir pieci gadi, viņš ir patstāvīgs, viņš var braukt sabiedriskajā transportā. Ir izskanējusi informācija, ka zēns nakšņojis kāpņu telpā.

Šī iemesla dēļ ikvienam liepājniekam pirms došanās uz darbu lūgums paskatīties kāpņu telpā, šķūnīšos, suņu būdā, jo Ivans ir mazs zēns, viņš var ielīst jebkur.»

Neoficiāla informācija liecina, ka šī neesot pirmā reize, kad zēns aizgājis no mājām.

Visā Liepājā Ivanu meklē Valsts policija, Liepājas pilsētas pašvaldības policija, Zemessardze, Nacionālie bruņotie spēki, kā arī aptuveni 400 brīvprātīgie, vēsta «900 sekundes».

Jau ziņots, ka Liepājā sestdien no rīta plkst 8.30 pazudis piecus gadus vecs bērns - zēnu sauc Ivans. Puika sestdien pēdējo reizi ap plkst.18.00 redzēts Tosmarē.

«Pēc pavadītas smagas nakts rīts vēl nav nesis rezultātu,» norāda Valsts policija. Zēns aizvien tiek meklēts, Liepājā uzrunā sabiedriskā transporta šoferus, lai viņi pievērš uzmanību pasažieriem, kā arī tiek izplatītas skrejlapas ar zēna foto attēlu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu