Partiju «Kustība par!» vadīs Pavļuts; valdē ievēlē arī Viņķeli un Dālderi (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Jaundibinātās partijas «Kustība Par!» valdes priekšsēdētāja amatā sestdien ievēlēts bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, savukārt valdē ievēlēti arī Saeimas deputāti Ilze Viņķele un Ints Dālderis.

Partijas nodibināšanai bija reģistrējušies 298 biedri. Par Pavļuta ievēlēšanu politiskā spēka valdes priekšsēdētāja amatā balsoja 241 cilvēks, viens bija pret, bet divi atturējās.

Tāpat valdē ievēlēta politikas analītiķe, SIA«RHC Consulting» valdes locekle Marija Golubeva, biznesa tiesību juriste Evita Goša, AS «RB Rail» biznesa attīstības menedžeris, lidsabiedrības «airBaltic» padomes vadītāja vietnieks, ekonomikas maģistrs Kaspars Briškens, Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas direktores vietnieks Oskars Kaulēns, uzņēmumu grupas «Innocent» un reliģijas un ētikas raidījuma «Saknes debesīs» vadītājs Mārtiņš Staķis un Ozolnieku novada izpilddirektors, ekonomikas maģistrs Andulis Židkovs.

Valde tika ievēlēta elektroniskā balsojumā, kas paredzēja balss nodošanu attiecīgā interneta vietnē.

Partijas Pārskata padomē tika ievēlēti kvalitātes vadības speciāliste Ilze Kurme, labas pārvaldības speciāliste, bijusī «Sorosa fonds - Latvija» izpilddirektore Vita Tērauda, grāmatvedības speciālists, kādreizējais Rīgas domes deputāts Māris Puriņš, reklāmas speciālists, literāts un žurnālists Pēteris Pūrītis un Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) padomnieks Pēteris Viņķelis.

Starp partijas biedriem būs arī mārketinga speciālists Jānis Polis. Viņš kandidēja uz valdi, bet netika ievēlēts. Tāpat plānots, ka partijas biedri būs projektu vadītāja Elīna Klīve, komunikācijas speciāliste Marta Krivade un tēlnieks Ivars Drulle.

Pēc diskusijām par valdes sēžu atklātību, tika apstiprināti partijas statūti. Tie neparedz teritoriālo nodaļu veidošanu, bet būs iespējams veidot arī nodaļas, lai strādātu pie konkrētu jomu jautājumiem, skaidroja partijas biedrs Viņķelis.

Partijas biedra nauda tika noteikta 10 eiro mēnesī. Personām ar lielākiem ienākumiem tā būs 15 vai 25 eiro.

Kā ziņots, partijas nodibināšanai bija reģistrējušies 298 biedri, no kuriem par dibināšanu nobalsoja 274. Neviens nebalsoja «pret» vai «atturas».

Starp partijas dibinātājiem ir arī fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs un matemātiķis Andris Ambainis.

Iepriekš vēstīts, ka jaunajā sabiedriski politiskajā kustībā apvienojušies pieci no partijas «Vienotība» aizgājušie Saeimas deputāti - Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Dālderis.

Tāpat tika norādīts, ka kustībā darbosies bijušais ekonomikas ministrs Pavļuts, politikas analītiķe Golubeva, uzņēmējs, «Innocent Coffee Masters» un «Innocent Pro» īpašnieks Staķis, bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs, mediju eksperts Ainārs Dimants, režisors Dmitrijs Petrenko, vēsturnieks Gustavs Strenga, advokāts Indulis Balmaks, bijušais «Sabiedrības par atklātību «Delna«» vadītājs Kristaps Petermanis, Eiropas Parlamenta deputātes Kalnietes padomnieks Viņķelis, valsts pārvaldes eksperte, viena no sabiedriskās politikas centra «Providus» dibinātājām Vita Tērauda un citi.

Kustības manifestu parakstījuši arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Pavļuts gan iepriekš tika atzinis, ka ne visi manifesta parakstītāji būs arī starp partijas dibinātājiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu