Sieviete piedzīvo neizturamu pazemojumu kinoteātrī «Forum Cinemas»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Neizturamu pazemojumu kinoteātrī «Forum Cinemas» piedzīvojusi kāda sieviete ar kustību traucējumiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «4. studija».

Sieviete pārcietusi smagu slimību, viņai izoperēts kaulu audzējs - tā kā pārvietoties sievietei ir grūti, izklaides un kultūras pasākumus viņa apmeklē reti. Taču režisora Vara Braslas jaunā kinofilma «Vectēvs, kurš bīstamāks par datoru» viņu pamudinājusi doties uz kinoteātri.

Vēlāk gan sievietei nācies to nožēlot.

Ilonas vīrs dažas dienas pirms seansa esot noskaidrojis, ka «Forum Cinemas» varot iekļūt arī cilvēki ar kustību traucējumiem, to apgalvojuši kinoteātra pārstāvji

Invaliditātes dēļ kinoteātra apmeklējums sievietei bijis īpašs notikums. Ar vīru abi uzbraukuši sestajā stāvā, kur viņus sagaidījis apsargs. Taču kinozālē viņus sagaidījis nepatīkams pārsteigums - kāpnes.

Apsargs piedāvājis sievieti uznest līdz viņas vietai, bet sieviete nav piekritusi, jo baidījusies, ka apsargs viņu nenoturēs un izlaidīs no rokām.

Tā kā Ilona nav pilnībā paralizēta, viņa centusies uz savu vietu tikt saviem spēkiem - pa kāpnēm viņa burtiski rāpojusi. Vēlāk sieviete visu filmas seansu raudājusi no piedzīvotā pazemojuma.

«Forum Cinemas» norāda, ka dažās kinozālēs nav iespējams nokļūt sēdvietās, neizmantojot kāpnes, tādēļ esot speciālas rampas, lai invalīdi varētu nokļūt savā vietā. Sievietei gan rampas neesot piedāvātas, turklāt eksperti atzīst, ka tās nav risinājums, vienīgais risinājums šādā situācijā esot pacēlājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu