Ar iniciatīvu aicina palīdzēt nodrošināt mājvietas bēgļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien kustība «Gribu palīdzēt bēgļiem» sāk jaunu iniciatīvu «Viss sākas ar mājām», kuras mērķis ir bēgļu ģimenes Latvijā pirmajos 6-12 mēnešos pēc bēgļa statusa saņemšanas nodrošināt ar mājvietu, informēja kustības veidotājs Egils Grasmanis.

Viņš skaidro, ka ar iniciatīvu kustības pārstāvji iepazīstināja akcijā «Give a Home», kas ar 300 koncertiem bēgļu atbalstam norisinās trešdien vienlaikus 60 valstīs, tostarp Latvijā.

Grasmanis norāda, ka sarežģītā dzīvesvietas atrašana veicina to, ka bēgļi Latvijā nevar sākt patstāvīgu dzīvi. Palīdzot ar resursiem - gan ziedojumiem, gan reālas dzīves telpas piedāvājumiem -, tiks nota iespēja tiem, kuriem tā nepieciešama.

Kustība «Gribu palīdzēt bēgļiem» pēdējo divu gadu laikā palīdzējusi ar dzīvesvietas meklējumiem vairākām bēgļu ģimenēm un saskārusies ar dažādiem izaicinājumiem, piemēram, dzīvokļu īres izmaksas ir lielas, salīdzinot ar bēgļu pabalstu, turklāt jau ievākšanās brīdī nepieciešamas mēbeles, trauki un gultasveļa. Šī iemesla dēļ ar jauno iniciatīvu kustība vēlas nodrošināt vairākas mājvietas, kurās par nelielu samaksu varēs apmesties bēgļu ģimenes. «Tas būs nozīmīgs solis tālākā integrācijā Latvijas sabiedrībā, veidojot bēgļiem iespēju Latvijā veidot savas uz mājas,» uzsver Grasmanis.

Viņš skaidro, ka kustības pieredze liecina, ka cilvēku atbalsts var kalpot kā atspēriena punkts bēgļiem un patvēruma meklētājiem, mainīt priekšstatus un palīdzēt atrisināt sarežģītas situācijas. Līdz šim «Gribu palīdzēt bēgļiem» saņemto atbalstu galvenokārt ieguldījusi pārtikas izdevumiem bēgļiem, socializēšanās pasākumiem un medicīnas pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu