Muita novērš cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 262 160 cigarešu kontrabandu, informēja VID.

Šā gada 23.septembrī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens. Analizējot vilciena sastāva skenējuma attēlus un veicot kontroli, muitas amatpersonas sadarbībā ar robežsargiem vienā no vagoniem ar akmeņogļu kravu konstatēja 23 melnā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Tajās atradās kopumā 230 000 cigarešu «Premjer» ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Tajā pašā dienā Silenes muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša transporta līdzekļa «Peugeot» skenējuma attēlu analīzi un padziļināto kontroli, muitas darbinieki atklāja, ka cigaretes ir noslēptas visdažādākajās vietās - transporta līdzekļa durvīs, grīdā, sliekšņos, aizmugurējā sēdekļa atzveltnē, pat pie ātruma pārslēdzēja un zem motora pārsega. Transportlīdzekļa vadītājs bija kāds Baltkrievijas pilsonis. Kontroles rezultātā tika izņemtas 32 160 cigaretes «Premjer» un «NZ Gold» ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Šī gada 24.septembrī VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta pirmās daļas par muitošanai pakļauto preču kontrabandu ievērojamā apmērā - par 18 200 cigarešu «Premjer» un 13 960 cigarešu «NZ Gold» ar Baltkrievijas akcīzes markām ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot tās no muitas kontroles automašīnas salonā un konstrukcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu