NBS: Krievijas demonstrētā attieksme diemžēl joprojām nav draudzīga Latvijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Krievijas demonstrētā attieksme diemžēl joprojām nav draudzīga Latvijai, šādu viedokli šorīt telekanālā LNT pauda Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

NBS komandieris atzīmēja, ka Krievijas darbības militārajā jomā liecina par agresivitāti, nevis par draudzību un vēlmi tikai uzlabot savas valsts aizsardzības spējas.

Kalniņš pastāstīja, ka pēc militārajiem manevriem «Zapad» Krievija ir izvedusi no Baltkrievijas mācībās tieši iesaistītos karavīrus, tomēr tur palikuši karavīri, kas veica atbalsta funkcijas, un arī nesen ticis parakstīts līgums ar Baltkrieviju par Krievijas tehnikas izvietošanu.

«Bet tas nav galvenais. Galvenā ir Krievijas demonstrētā attieksme, kas diemžēl nav draudzīga Latvijai,» piebilda Kalniņš.

NBS vadītājs atkārtoti uzsvēra, ka Latviju joprojām sargā tas, ka esam NATO kolektīvās drošības sastāvdaļa, turklāt valsts ļoti intensīvi stiprina aizsardzības spējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu