Latvijai virtuālu vēlējumu dzimšanas dienā nosūtījuši vairāk nekā 6500 iedzīvotāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijai virtuālu vēlējumu dzimšanas dienā nosūtījuši jau vairāk nekā 6500 iedzīvotāju, savukārt vairāk nekā 13 500 virtuāli piesprauduši sarkanbaltsarkano karoga krāsas lentīti, liecina veikalu tīkla «top!» un portāla «draugiem.lv» akcijas «Labie vārdi Latvijai» statistika.

Atbilstoši apkopotajiem datiem, no šā gada 10.novembra līdz 16.novembrim visaktīvāk vēlējumus sūtījušas sievietes - 75%. Kopumā vairāk nekā trešdaļa jeb 38% Latvijas virtuālo sveicēju ir no Rīgas un Pierīgas, 17% - Kurzemes, 14% - Vidzemes, 13% - Zemgales un Latgales - 0,4%.

Savukārt lentīšu virtuālajā piespraušanā vērojama divreiz lielāka aktivitāte. Arī šeit iniciatīvu vairāk izrādījušas sievietes - 71%. Kopumā, vērtējot pēc norādītajām dzīvesvietām, 35% dalībnieku ir no Rīgas un Pierīgas, 16% no Kurzemes, Vidzemes - 13%, Zemgales - 12% un Latgales - 7%.

Veikalu tīkla «top!» mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Priedīte norāda, ka ir svarīgi stiprināt nacionālo pašapziņu un piederības sajūtu Latvijai. «Četru gadu laikā veikalos «top!» visā Latvijā esam dāvājuši vairāk nekā pusmiljonu sarkanbaltsarkano lentīšu. Priecē, ka, gaidot valsts svētkus, arī virtuālajā vidē varam vairot patriotisku un vienojošu noskaņu, atgādinot un aicinot līdzcilvēkiem ar lepnumu atzīmēt mūsu valsts dzimšanas dienu,» uzsver Priedīte.

Savukārt portāla «draugiem.lv» vadītāja Liene Grenevica norāda, ka portāls vienmēr esam bijis un arī būs atvērts idejām, kas vairo cilvēku mīlestību pret Latviju. «Savukārt portāla lietotājus priecē iespēja saņemt mazās karoga lentītes kā simbolisku un atmiņā paliekošu piederības zīmi,» pauž Grenevica.

Akcija «Labie vārdi Latvijai» no 10.novembra norisinās sociālajā vietnē «Draugiem.lv». Ar visiem vēlējumiem ikviens var iepazīties, kā arī savus labos vārdus Latvijai nosūtīt sadaļā «Svētku lentīte 2017».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu