Vizītē Latvijā ierodas NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā šodien ierodas NATO Apvienoto spēku pavēlniecības komandieris ģenerālis Salvatore Farina, lai tiktos ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri Leonīdu Kalniņu un apmeklētu Ādažu bāzē izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Kalniņš ar ģenerāli pārrunās starptautiskās un reģionālās drošības aktualitātes un ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu saistītus jautājumus.

Farina apmeklēs Ādažu bāzi, tiksies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu, iepazīsies ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas infrastruktūru un tiksies ar kaujas grupas karavīriem.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas. Cieši sadarbojoties ar Latvijas Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi, Kanādas vadītā daudznacionālā kaujas grupa uzlabo savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem un spēju reaģēt uz mainīgās drošības vides prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu