Lokalizēts ugunsgrēks Aizputes viesu namā «Mētras māja»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kas šorīt izcēlās viesu namā «Mētras māja» Aizputē, plkst.11.23 ir lokalizēts, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

(ziņa precizēta atbilstoši jaunākajai informācijai)

Degšanas ar atklātu liesmu vairs nav. Atsevišķās vietās vēl ir gruzdēšanas perēkļi, un ugunsgrēka likvidēšanas darbi turpinās.

Pēc pašreizējās informācijas, degšanas kopējā platība bijusi ap 120 kvadrātmetriem.

Kā norādīja VUGD pārstāve, ugunsgrēka izcelšanās iemeslu noskaidros Valsts policija (VP).

Jau ziņots, ka šorīt ap plkst.6.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Pasta ielu Aizputē, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju divstāvu mūra ēkas kāpņu telpā bija izveidojies piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas pagrabstāvā deg apkures katls, kā arī liesmas izplatījušās pa starpsienu un deg starpstāvu pārsegums un ēkas jumts.

Pēc Aizputes novada pašvaldības rīcībā esošās informācijas, viesu namā klienti šajā laikā nav uzturējušies un neviens cilvēks ugunsgrēkā nav cietis.

No blakus esošās ēkas, kas atdalīta ar ugunsmūri, tika evakuēti pieci cilvēki.

Kā skaidroja pašvaldībā, ugunsgrēks ir paaugstinātas bīstamības, jo blakus atrodas koka apbūve.

Kā liecina informācija «Mētras mājas» mājaslapā, viesu nams atrodas pilsētas vecākajā daļā, un tajā ir 12 numuriņi. Ēkā darbojas arī suvenīru veikals un mākslas galerija, kurā katru gadu notiek vismaz sešas izstādes, un mākslinieku darbnīca, kas rīko mākslas plenērus Aizputes pilsētas svētku laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu