Bīstamās rotaļlietas, spēles un kosmētika. Pirmssvētku drudzī skaties, ko pērc!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pirmssvētku iepirkšanās drudzī zūd kritiskā domāšana. Daudzi internetā meklē preces par zemāku cenu, kas var izrādīties viltotas un līdz ar to potenciāli bīstamas veselībai, saka Eiropas Kopienas preču zīmju asociācijas prezidente, SIA «Metida» asociētā partnere Rūta Olmane, aicinot neriskēt ar savu un tuvinieku veselību, apdomāt izvēli un nepirkt viltojumus.

Apģērbs un apavi, kosmētikas preces, alkoholiskie dzērieni, juvelierizstrādājumi, kā arī rotaļlietas un spēles. Tieši šo preču segmentos ir vislielākais viltojumu un atdarinājumu īpatsvars.

Iegādājoties rotaļlietas, vajadzētu būt īpaši uzmanīgiem – bērnu veselība un drošība ir svarīgāka par ietaupītajiem desmit vai divdesmit eiro.

Nekādā gadījumā nevajadzētu pirkt elektroniskas rotaļlietas, kas izskatās pēc viltojuma.

«Vai lieta ir tā vērta, ja prieka vietā pēc mēneša kļūst bērnam bīstama vai uzsprāgst?» saka Olmane.

Smaržas ir klasiska dāvana. Tomēr, pērkot parfimēriju no tirgotāja, kas klientu uzrunā caur sociālo tīklu, piemēram, Facebook, ir liela iespēja nopirkt viltojumu. Vajadzētu saprast, ka kvalitatīva prece nevar būt ļoti lēta.

Pazīstama zīmola smaržas, kas veikalā maksā simts eiro, nevar internetā maksāt divdesmit.

Turklāt kosmētiku mēs lietojam uz ādas - tātad riskējam ar savu veselību. Savukārt alkohola segmentā viltojumu nav daudz, toties ir ne mazums atdarinājumu.

Olmane norāda, ka atšķirībā no deviņdesmitajiem gadiem, kad viltojumi pārpludināja tirgu un nelielus veikalus, tagad tie pārcēlušies uz elektronisko vidi un tiek izplatīti ar interneta veikalu starpniecību. Nopērkot viltojumu, mēs neiegūstam cerēto kvalitāti un gadījumā, ja rodas problēmas, mums nav iespēju vērsties pie ražotāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu