Lembergs: KNAB noklausītajās sarunās izteicos ar mērķi, lai «Vienotība» kļūtu konstruktīvāka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) noklausītajās sarunās politiķis Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») izteicies ar mērķi, lai pēc 10.Saeimas vēlēšanām «Vienotība» būtu konstruktīvāka sarunās, izrietēja no Lemberga sacītā šodien «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē.

Taujāts par izteikumiem, ka varētu veidot valdību ar partiju «Saskaņa», Lembergs atbildēja, ka pēc 10.Saeimas vēlēšanām «»Vienotība» bija ļoti uzpūtīga», tāpēc vajadzējis tai dot signālu, ka nepieciešamas konstruktīvas sarunas. Tāpēc arī politiķis «izteicis attiecīgo domu». Viņš domājis, ka «KNAB attiecīgie izmeklētāji to nodos tālāk šai partijai».

Lembergs pauda pārliecību, ka tā arī esot noticis, jo «Vienotība» esot kļuvusi konstruktīvāka un aicinājusi Lembergu uz sarunu.

Politiķis arī norādīja, ka nevienam nav aizliegts privātās sarunās blefot, savukārt vaicāts par savu izteikumu ētiskumu, Lembergs norādīja, ka «mēles kulstīšanā» neko neētisku nesaskata.

Lembergs atkārtoti apšaubīja žurnālā «Ir» publiskoto sarunu autentiskumu, uzsverot, ka nav veikta šo sarunu fonoskopiskā ekspertīze.

Kā ziņots, viesnīcas «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā «oligarhu lietā», kas tika ierosināta 2011.gadā.

KNAB veica kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos - Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, bijušā Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» (UVK) telpās un citos uzņēmumos.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess KNAB un prokuratūrā tika izbeigts.

Tomēr šī lieta atkal aktualizējusies pēc tam, kad žurnālā «Ir» tika publicētas amatpersonu un uzņēmēju sarunas, kuras, iespējams, tika noklausītas «oligarhu lietā».

KNAB gan sācis dienesta pārbaudi par šo sarunu nokļūšanu publiskajā telpā. Šī pārbaude bija pēdējā, kas KNAB palikusi no aktualizētā skandāla par izbeigto «oligarhu lietu». Pārbaudes rezultāti netiek publiski izpausti, taču tie ir nodoti vērtēšanai Drošības policijā, kas komentārus pagaidām nesniedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu