Latvijas vēstniecībai nav ziņu par cietušajiem Latvijas valstspiederīgajiem ASV vilciena katastrofā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vēstniecībai ASV nav ziņu par cietušajiem Latvijas valstpiederīgajiem vilciena katastrofā, kas notikusi ASV Vašingtonas štatā aptuveni 60 kilometrus uz dienvidiem no Sietlas, savā «twitter» kontā paziņojusi vēstniecība.

Vēstniecība izplatītajā paziņojumā norāda, ka jebkuram Latvijas valstpiederīgajam, kurš atrodas tuvumā notikuma vietai jāpaziņo tuviniekiem, ka viņš ir drošībā.

Nepieciešamās palīdzības gadījumā var zvanīt uz Latvijas vēstniecību ASV pa telefona numuru «+1 202 328 2881» vai rakstīt uz epastu - «consulate.usa@mfa.gov.lv». Tāpat informāciju var uzzināt par Ārlietu ministrijas ārkārtas situācijas tālruni «26 33 77 11» vai rakstot uz epastu - «palidziba@mfa.gov.lv».

Jau ziņots, ka īsi pirms plkst.8.00 (pirms plkst.18 pēc Latvijas laika) ASV Vašingtonas štatā aptuveni 60 kilometrus uz dienvidiem no Sietlas, noskrienot no sliedēm dzelzceļa kompānijas «Amtrak» vilcienam, dzīvību zaudējuši vairāki cilvēki.

Tuvāki dati par bojāgājušo un ievainoto skaitu vēl netika sniegti.

Viens vilciena sastāva vagons no dzelzceļa tilta nokritis uz automaģistrāles, bet vēl viens palicis karājoties virs autoceļa, redzams kadros no negadījuma vietas.

Kaut arī ir cietušas vairākas automašīnas, kas katastrofas brīdī atradās uz ceļa, bojāgājušie ir tikai to cilvēku vidū, kas bija vilcienā, norādīja amatpersonas.

Vilcienā atradās 70 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu