Bolderājā sešpadsmitgadnieks reibumā ar «BMW» bēg no policijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemassvētku priekšvakarā Rīgas pašvaldības policija (RPP) aizturējusi sešpadsmitgadīgu «BMW» markas automobiļa vadītāju, kurš reibumā mēģinājis bēgt no likumsargiem, pastāstīja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

24.decembrī, neilgi pēc plkst.1.30, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki, patrulējot Bolderājā, ievēroja kādu «BMW» markas transportlīdzekli, kuram bija izsists aizmugurējais stikls un kas brauca pa Lielo ielu, sānslīdē nogriežoties uz Kapteiņu ielu.

Pēc neilga laika transportlīdzeklim izdevās nozust no policistu redzesloka, taču, turpinot apkārtnes apsekošanu, tas atkārtoti tika pamanīts Lielupes ielā. Vadītājs, pamanot policijas tuvošanos, uzbrauca uz apstādījumiem un strauji palielināja ātrumu.

Likumsargiem radās aizdomas par automašīnas vadītāja atrašanos alkohola reibumā, tāpēc likumsargi, izmantojot gaismas un skaņas signālus, vairākkārtīgi deva rīkojumu autovadītājam spēkratu apturēt, taču norādījumi vērā ņemti netika.

Bēgšanas laikā autovadītājs nesavaldīja transportlīdzekli un uz viena no ceļiem saslīdēja. Policisti ar operatīvo transportlīdzekli nobloķēja ceļu un devās pie bēgļa, kamēr likumpārkāpējs vēl mēģināja rūcināt motoru un centās aizbēgt atpakaļgaitā. Mirkli vēlāk autovadītājs no transportlīdzekļa tika izvilkts ārā un saslēgts rokudzelžos.

Pārrunu laikā noskaidrots, ka spēkratu vadījis 16 gadus vecs pusaudzis. Puisis neslēpa, ka notikuma dienā lietojis alkoholu, turklāt jauneklis nekautrējās vairākas reizes uzstājīgi prasīt cigaretes policistiem.

Turpmāko procesuālo darbību veikšanai uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki. Par braukšanu reibumā bez tiesībām likumā paredzēta kriminālatbildība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu