Jelgavas novada pašvaldība aizņemsies 145 000 eiro datortehnikas iegādei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jelgavas novada izglītības iestādēm tiks iegādāta jauna datortehnika, kam pašvaldība aizņemsies 145 000 eiro, šonedēļ lēmuši novada domes deputāti.

Lai secīgi nomainītu savu laiku nokalpojušo tehniku, pieņemts lēmums 16 no kopumā 18 novada izglītības iestādēm iegādāt jaunus datorus, interaktīvās tāfeles, projektorus, ekrānus un arī jaunu datortīkla programmatūru.

«Informācijas tehnoloģiju pilnvērtīgai izmantošanai ir būtiska nozīme mācību procesa kvalitātes paaugstināšanā un pievilcības palielināšanā. Vecās tehnikas nomaiņa pret jaunām paredzēta tajās skolās, kur datoru komponentes ir tehnoloģiski novecojušas, lēna datoru darbība un kur tiek traucēts darba process. Jānorāda, ka katra izglītības iestāde saņems atšķirīgas tehnikas. Vienai vairāk trūkst datori, citai ekrāni, projektori, bet vēl kādai ir nolietojusies lietvedībā nepieciešamā tehnika, piemēram, printeris,» skaidroja pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa.

Esošās informācijas tehnoloģijas novērtējumu skolās veica novada pašvaldības Izglītības pārvalde sadarbībā ar Informācijas tehnoloģijas nodaļu. Kopumā 16 Jelgavas novada izglītības iestādēm plānots iegādāties 55 stacionāros datorus, astoņas dokumentu kameras, trīs interaktīvās tāfeles, 54 portatīvos vai planšetes, desmit projektorus, trīs printerus un divus elektriskos ekrānus. Nepieciešamību sarakstā ir arī programmatūra datortīkla pārvaldībai, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Vecā datortehnika un citas nolietojušās informācijas tehnoloģijas tiks nodotas utilizācijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu