Saeimas komisija aprīlī apspriedīs problēmas ar Dziesmu svētku biļešu tirdzniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija aprīlī apspriedīs problēmas ar šovasar gaidāmo XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku biļešu tirdzniecību, sacīja komisijas priekšsēdētājs Aldis Adamovičs (V).

Taujāts par to, ka cilvēkiem nācās ilgi stāvēt rindā biļešu tirdzniecības vietās, kā arī pavadīt vairākas stundas gaidot savu rindu internetā, Adamovičs atzina, ka tā nav normāla situācija un ka ir nepieciešamas izmaiņas.

Reizē politiķis atturējās sniegt savus ieteikumus, skaidrojot, ka šis jautājums sākotnēji komisijas sēdē jāpārrunā ar Kultūras ministrijas pārstāvjiem. Savukārt attiecībā uz izskanējušo informāciju, ka varētu būtu notikusi kāda biļešu piesavināšanās, tad šis jautājums ir jārisina tiesībsargājošajām iestādēm, norādīja Saeimas komisijas priekšsēdētājs.

Adamovičs atzina, ka biļešu iegādē piedalījušies arī cilvēki, kas tās nolēmuši pārdot par lielākām cenām. Tomēr deputāts neuzskata, ka biļešu cena būtu jāpaaugstina, jo tie ir visas tautas svētki, savukārt biļešu vērtība jau tagad ir pietiekoši augsta. Viņš norādīja, ka biļetēm ir jābūt pieejamām iedzīvotājiem ar dažādu ienākumu līmeni.

Saeimas Kultūras komisijā jautājumu par biļešu tirdzniecības nebūšanām plānots apspriest kopā ar jautājumiem par svētku organizēšanas gaitu.

Jau ziņots, biļešu tirdzniecība uz vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem sākās sestdien plkst.11, kad «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā tirdzniecībā nonāca kopskaitā 95 230 biļetes. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm, bet elektroniskajā rindā «Biļešu paradīzes» interneta mājaslapā bija iestājušies vairāk nekā 76 000 cilvēku. Līdz plkst.14.30 tika izpārdotas visas biļetes uz centrālajiem svētku pasākumiem.

Tikmēr portālā «ss.com» parādījušies pirmie sludinājumi, kuros tiek piedāvāts pirkt un pārdot biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu