Puspliks vīrietis pārsteidz vilciena pasažierus (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Vairākus vilciena pasažierus šonedēļ pārsteidza netālu no Rīgas dzelzceļa stacijas redzētais vīrietis, kurš bija iekārtojies uz guļu ļoti tuvu vilciena sliedēm un līdz ar to braucošam vilcienam.

Vairāki portāla TVNET lasītāji pastāstīja, ka ceturtdien pa dienu, iebraucot Rīgas dzelzceļa stacijā no Vidzemes puses, bija pārsteigti par vīrieti, kurš gulēja pavisam tuvu braucošajam vilcienam.

Sākumā vīrietis (iespējams, bezpajumtnieks) saldi gulējis, bet pēc vilciena apstāšanās pamodies, mierīgā garā aizsmēķējis un turpinājis atpūsties.

«Viņš nemaz nesatraucās par ļoti tuvu galvai kursējošo vilcienu. Izskatījās, ka tā nebija viņa pirmā diendusa tieši pie braucoša vilciena.

Mani uztrauc pasažieru pārvadājumu drošība, kas šādu klaiņojošu cilvēku varētu būt apdraudēta.

Kas notiktu, ja viņš pēkšņi izdomātu miegā pagriezties uz otriem sāniem?

Viņš varētu uzripot uz sliedēm vai pat sadurties ar braucošu vilcienu!

Uzskatu, ka šādu cilvēku atrašanās pie sliedēm ir bīstama un pasažieru pārvadājumus apdraudoša!» lasītājs izteica savus apsvērumus.

Foto: TVNET lasītāja foto

Savukārt pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma «Pasažieru vilciens» sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece portālam TVNET skaidroja, ka kompānija nodarbojas tikai ar pasažieru pārvadāšanu pa dzelzceļu, bet visi jautājumi, kas saistīti ar drošību un apsardzi ir «Latvijas Dzelzceļa» pārziņā.

Brīdina par braucošo vilcienu

Ieraugot sliežu tuvumā kādu iespējamu apdraudējumu, tostarp bezpajumtnieku, mašīnista pienākums ir mēģināt viņu brīdināt netuvoties sliedēm. Signalizēšana ir pirmais darbs.

Tāpat mašīnists var censties apturēt vilcienu. Taču jāatceras, ka

vilcienu nevar apturēt vienā mirklī un pēc viena metra.

Treškārt mašīnists par situāciju ziņo dipičeriem, kuri informē atbildīgos dienestus, kuriem jārūpējas par drošību un kārtību, it sevišķi pie Rīgas dzelzceļa stacijas.

«Mēs paši neiesim un nedzenāsim šādus cilvēkus prom no sliedēm,» viņa teica.

Uzņēmums neesot apkopojis statistiku par līdzīgiem gadījumiem, kad sliežu tuvumā apmetušies bezpajumtnieki. Priedniece apgalvoja, ka pirmo reizi dzirdot, ka Rīgas dzelzceļa stacijā pie sliedēm guļ bezpajumtnieks.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu