Kāpēc CSDD darbinieki braukā ar glaunajām Audi A4 automašīnām?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds TVNET lasītājs ir šokēts, ieraugot darbinieku automašīnas pie Ceļu satiksmes drošības direkcijas Mežciemā. Viņš ir neizpratnē, kāpēc valsts akciju sabiedrības darbinieki, kuri nerada pievienoto vērtību, braukā ar tik dārgiem auto. Savukārt direkcijā TVNET skaidroja, ka Audi A4 ir vidējās klases, nevis premium auto. Mašīnas CSDD nomā uz atklātā konkursa rezultātā noslēgtā līguma pamata. Iepirkumā izvēlēts pretendents, kurš piegādā saimnieciski visizdevīgākos, drošākos un ekoloģiskākos auto.

TVNET lasītājs rakstīja: «Pagājušajā piektdienā lādēju auto pie Mežciema jaunā CSDD.

Tur šokē skats, ka darbinieku stāvvietā stāv tikai jauni Audi A4 Avant auto!

Kāda velna pēc valsts akciju sabiedrības klerki, kuri nerada pievienoto vērtību, braukā ar tik dārgiem auto!?

Foto: TVNET lasītājs

Otra lieta: pusei auto ir divciparu numuri. Visiem zināms fakts, ka CSDD savējiem dod un tirgo šos numurus, nepiedāvājot plašākai publikai. Turklāt pieņemti noteikumi, ar kuriem citiem aizliegts savus labos numurus tirgot.»

Foto: TVNET lasītājs

Savukārt VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» Sabiedrisko attiecību daļas speciāliste Ieva Bērziņa TVNET norādīja, ka lasītāja sniegtā informācija ir neprecīza.

«Pirmkārt, pēc Auto Asociācijas klasifikatora Audi A4 ir vidējās klases transportlīdzeklis, nevis premium auto, kā bija norādīts ziņas nosaukumā.

Foto: TVNET lasītājs

Transportlīdzekļus CSDD nomā uz atklātā konkursa rezultātā noslēgtā līguma pamata. Konkursa tehniskajā specifikācijā CSDD definē, kādi transportlīdzekļi ir nepieciešami direkcijas funkciju nodrošināšanai.

Iepirkuma rezultātā tika izvēlēts pretendents, kurš piegādā saimnieciski visizdevīgākos, drošākos un ekoloģiskākos transportlīdzekļus.
Foto: TVNET lasītājs

Otrkārt, CSDD savas darbības nodrošināšanai nomā ne tikai Audi markas, bet arī VW un Toyot markas transportlīdzekļus. Vidēji auto tiek nomāti uz 7-10 gadiem. CSDD uzsver, ka Audi nomas līgumi ir ekonomiski visizdevīgākie, jo transportlīdzekļu iegādei no ražotāja puses tiek piedāvātas īpašas atlaides un šiem auto pēc līguma termiņa beigām ir vislielākā atpirkuma vērtība.

Fotogrāfijās redzamie transportlīdzekļi nav jauni, to vecums ir ap 4-6 gadiem.
Foto: TVNET lasītājs

Treškārt, atsevišķiem CSDD transportlīdzekļiem ir pamatā pagājušā gadsimtā izsniegtas numurzīmes, par ko liecina numuru sērijas. Tās CSDD transportlīdzekļiem tika piešķirtas 90. gados noteiktā kārtībā.

Šobrīd CSDD darbinieki izvēles numurzīmes var saņemt tādā pašā kārtībā kā jebkurš klients.
Foto: TVNET lasītājs

Izvēles numurzīmes ir pieejamas katrā CSDD nodaļā, kur tiek sniegti reģistrācijas pakalpojumi. Turklāt nodaļās var iepazīties un rezervēt arī tās numurzīmes, kuras pieejamas citos CSDD klientu apkalpošanas centros.»

Foto: TVNET lasītājs
Foto: TVNET lasītājs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu