Ar vakcināciju vēl var nesteigties (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd par vakcinēšanos pret gripu iedzīvotāji īpašu vērību neizrāda. Tiklīdz cilvēki izteiks vēlēšanos saņemt pretgripas poti, ģimenes ārsti ir gatavi pasūtīt vakcīnu.

"Lai gan Infektoloģijas centrā sākta cilvēku vakcinācija pret gripu, uzskatu, to darīt vēl ir mazliet par agru, tāpēc iedzīvotājiem nevajadzētu uztraukties un vakcinēšanos atlikt vismaz līdz novembrim. Imunizācija izveidojas divu nedēļu laikā, bet pie mums gripa atnāk salīdzinoši vēlāk nekā Rīgā," saka ģimenes ārste Ieva Grīnšteine.

Pagājušā gada pieredze pierādījusi, ka bijis salīdzinoši maz cilvēku, kuri vakcinējušies un gripas vakcīnas nācies iznīcināt.

Pret gripu jāpotējas katru gadu no jauna, jo katru gadu izplatās cita veida gripas vīruss. Vakcinēties nepieciešams sezonā vienu reizi, lai izvairītos no saslimšanas ar gripu, nezaudētu darba spējas un izsargātos no komplikācijām. Īpaši tas ieteicams bērniem, par 65 gadiem vecākiem cilvēkiem un slimniekiem ar hroniskām kaitēm.

Gripa sākas pēkšņi ar paaugstinātu temperatūru, galvas sāpēm, laušanas sajūtu kaulos un muskuļos, sausu klepu. Tā var izsaukt komplikācijas - bronhītu, pneimoniju, vidusauss iekaisumu, miokardītu un citas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu