Par nelikumīgu lašu zveju Salacā aizturēti trīs vīrieši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori sadarbībā ar Vidzemes zvejnieku biedrības biedriem un policijas darbiniekiem pagājušonedēļ atklājuši trīs cilvēku grupējumu, kas ilgstoši un regulāri nodarbojušies ar nelikumīgu lašu zveju Salacā, otrdien vēsta reģionālais laikraksts "Auseklis".

VVD inspektors Jānis Brants informējis, ka nelikumības konstatētas upē aptuveni 600 metrus uz augšu no Munu mājām.

Pēc vairāk nekā nedēļu ilgas pierādījumu vākšanas un dažādām izmeklēšanas darbībām ceturtdien visas trīs identificētās personas izsauktas uz policijas iecirkni, kur izdarītajā atzinušās.

Likumsargu savāktie pierādījumi liecina, ka aptuveni 25 līdz 40 gadus vecie vietējie iedzīvotāji vairākas dienas pēc kārtas nelikumīgi izlika tīklus Salacā un pēc noteikta laika devās tos pārbaudīt. Maluzvejnieki tīklus turējuši upē pat pa dienu, cerot uz diviem lomiem diennaktī.

Nav gan pierādīts, ka darboņiem izdevies noķert zivis, atzinis Brants. Taču administratīvā lieta tiks izskatīta septembra nogalē, sods par nelikumīgo nodarbi varētu būt no 200 līdz 500 latiem.

Brants arī atzina, ka maluzvejnieki kļuvuši aktīvāki tieši pirms lašveidīgo lieguma laika, kas sāksies oktobrī. Zivis nāk augšā pa Salacu, var redzēt, kā tās lēkā, plunkšķinās. Nevar gan saprast, vai tie ir laši vai taimiņi, kas parasti nāk pirmie, bet daudzi tos vienu no otra pat neatšķir, norāda inspektors.

Brants uzsvēris, ka reidi kļuvuši efektīvāki pateicoties projektu un ziedotāju naudām, izmantota iespēja iegādāties arī nepieciešamo ekipējumu. Reidi Salacā turpināsies un sāksies arī mazajās upītēs. Šajā rudenī reidos no Salacas izņemti jau 12 nelikumīgi ielikti tīkli un viens zivju murds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu