Paniku ap "Swedbank" Jelgavā veicinājis zaļzemnieks Caune

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taisnojoties, ka klausījis premjera Valda Dombrovska ieteikumam, jau sestdienas vēlā vakarā Jelgavas novada šefs Ziedonis Caune (ZZS) licis padotajiem no "Swedbank" kontiem visu naudu, kuras precīzu apmēru viņš neatklāj, pārskaitīt uz Valsts kasi. Z.Caune atzīst, ka sestdien sazinājies ar vairākiem pašvaldību vadītājiem, tostarp Jelgavas mēru Andri Rāviņu, tādējādi piedaloties ažiotāžā par iespējamo "Swedbank" darbības apdraudējumu.

Zaļo un zemnieku savienības pārstāvošais Z.Caune teic, ka ažiotāžu ap "Swedbank" pamanījis jau piektdien. Konkrētus avotus viņš neatklāj, taču neslēpj, ka sestdienas vakarā licis no "Swedbank" kontiem pārskaitīt visu tajos esošo naudu, arī depozītā nolikto, kas krāta nākotnes projektu īstenošanai.

Precīzu summu, kas pārskaitīta uz Valsts kasi, viņš neatklāj, bet pēc vairākkārtējas tincināšanas par publiski pieejamu informāciju atzīst: "Krietni virs miljona!" Salīdzinot ar aptuveni 40 tūkstošiem ceļu fonda naudas, kas iestrēga Krājbnakā, tā esot ievērojama summa.

Naudas pārskaitīšanu Z.Caune pamato ar premjera V.Dombrovska ieteikumu, kas gan bijis jau pirms pāris nedēļām. Ministru prezidents esot sarājis pašvaldību vadītājus par to, ka viņi riskē ar pašvaldību naudu, neturot to Valsts kasē. «Ar novada naudu, kas ir pietiekami liela, riskēt nevarēju, tāpēc liku pārskaitīt,» viņš saka.

Z.Caune arī atzīst, ka sestdienas vakarā sazinājies ar vairākiem pašvaldību vadītājiem, tostarp Jelgavas mēru A.Rāviņu. «Ar daudziem kolēģiem esmu runājis,» neslēpj novada vadītājs. Tāpat viņš telefoniski sestdien runājis arī ar finanšu ministru Andri Vilku un "Swedbank" vadītāju. Viņi esot mierinājuši, ka ar banku viss kārtībā, taču Z.Caune tam neesot pakļāvies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu