Pēc negaisa vairākām mājsaimniecībām Latgalē nav elektrības (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdienas pēcpusdienā spēcīgs negaiss bijis Latgalē, kā rezultātā bez elektrības palikušas vairākas mājsaimniecības. Kā liecina AS «Latvenergo» elektroatslēgumu karte, ap plkst.15 avārijas atslēgumi reģistrēti 198 vietās. Latgalē - Balvu, Viļakas, Baltinavas un Bērzpils apkārtnē reģistrēti 177 atslēgumi.

AS «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere informēja, ka pašlaik jau sākti darbi, lai atjaunotu elektroenerģijas piegādi visiem klientiem.

Kā ziņots, vakar pēcpusdienā spēcīgas vēja brāzmas un negaiss bija Saldus apkaimē. Stundas laikā nolijuši 27 milimetri lietus, kas ir vairāk nekā trešdaļai mēneša normas. Vēja stiprums brāzmās sasniedza 25 metrus sekundē. Saskaņā ar Boforta skalu, vējš ar vidējo ātrumu 20,8-24,4 metri sekundē ir klasificējams kā vētra. Tik spēcīgs vējš lauž resnos koku zarus, nodara nelielus bojājumus ēkām un izkustina no vietas vieglus priekšmetus. Jūrā veidojas garas, plīstošas putu klātas viļņu grēdas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu