Zvārdieši notur aizlūgumu, lai viņiem neatņem zemi (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zvārdes iedzīvotāji aizlūgumā lūdz pasargāt sevi no negaidītās intereses par viņu zemi un mežiem. Jau teju pusgadu virmo baumas, ka kāds iekārojis Zvārdes poligonu, taču patiesību neviens nesaka.

Dievkalpojums notiek Zvārdes baznīcas drupās zem klajas debess. Militāristi te Zvārdes poligonā, metot bumbas, maz ko saudzējuši. Tā gan ir pagātne, un jādzīvo šodienā. Taču vietējos atkal apdraudot armija, šoreiz gan pašu. Un tas zvārdeniekos radījis nemieru.


«Vienmēr labi, ja varam vērsties pie Dieva, lai viņš to situāciju palīdz atrisināt ar mieru, bez skandāliem,» izsakās mācītājs Uldis Gailītis.
Jau teju pusgadu zvārdenieki dzīvo bailēs, jo ir pārliecināti, ka viņiem grasās šo zemi atņemt.


Pēkšņi Aizsardzības ministrijas izrādījusi rūpes par šo teritoriju.

Tā esot tik piesārņota ar padomju munīciju un bīstama, ka beidzot jāattīra. Taču, lai ķertos tam klāt, viņi šīs zemes vēlas iegūt savā īpašumā.

Zvārdeniekus jau vairākus mēnešus terorizē telefonzvani ar piedāvājumu zemi pārdot. Zvanītāji ir gan dažādas nekustamo īpašumu firmas, gan «Latvijas valsts meži».
Vietējie ir pārliecināti, ka patiesos nolūkus neviens neatklāj, kurš tik pēkšņi iekārojis viņu zemi. Tāpat esot skaidrs – ir pircējs, būs arī pārdevējs.

Taču lai atsavināšana nenotiek piespiedu kārtā.


Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu