Ar kolorītu gājienu Balvos sākas "Mākslas dienas 2014"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 15.aprīlī, Balvu Mākslas skolas audzēkņi, skolotāji un atbalstītāji ar krāsainu gājienu atklāj "Mākslas dienu 2014" pasākumus Balvos, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informēja Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule.

Gājiena dalībnieki apciemoja Balvu pilsētas iestādes, dalīja informatīvas lapiņas par Mākslas dienu pasākumiem un pielika afišas pie informācijas stendiem. Gājiena noslēgumā Balvu Centrālajai bibliotēkai pasniedza dāvanu - mākslas skolas audzēkņu veidoto grāmatu "Trollīšu paslēpes", kas tapusi sadarbībā ar grāmatu ilustratori Ilzi Dambi.

Gājiena dalībnieki apciemoja arī Balvu novada pašvaldību, kurai pirmajai būs jāizpilda akcijas "Mākslas dienu ceļojošā glezna" noteikumi. Šīs akcijas mērķis ir visām Balvu pilsētas iestādēm izveidot vienu kopīgu gleznu.

"Mākslas dienu 2014" ietvaros šonedēļ, 17.aprīlī, vēl paredzēta Balvu Mākslas skolas radošā kolektīva darbu izstādes "Kopā" atklāšana Balvu Kultūras un atpūtas centrā.

23.aprīlī plkst.10.00 Balvu pamatskolā Vizuālās mākslas konkursa "Mana ģimene" darbu izstādes atklāšana un laureātu apbalvošana.

30.aprīlī plkst.15.00 Balvu Mākslas skolas izstāžu zālē, tikšanās ar mākslinieci, kolorītu personību Vēsmu Ušpeli. Mākslinieces darbu izstādes atklāšana. Un tikai šo vienu dienu – iepazīšanās ar Kroma kolna bruolistes viduslaiku karavīru ekipējumu – bruņinieku krekliem, bruņu cepurēm, zobeniem.

Mākslas dienu mērķis ir reizi gadā visā Latvijā, šogad no 15.aprīļa līdz 15.maijam, pievērst uzmanību radošām izpausmēm. Visas iestādes, kas nodarbojas ar mākslinieciskām aktivitātēm, radošās studijas un mākslinieki šajās dienās priecē ikvienu interesentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu